Miniklerden Japonya İçin Kampanya

Van Özel Serhat Nevbahar İlköğretim Okulu öğrencileri, Japonya‘ya yardımda bulunmak için harçlıklarını bağışladı.

Okulun bazı bölümlerine konulan yardım kutularına harçlıklarını atan miniklerin örnek davranışına öğretmenleri de kayıtsız kalmadı. Okulda görevli öğretmenler de kampanyaya destek verdi. Yüzyılın en büyük deprem ve tsunami felaketiyle uğraşan Japonya‘ya destek için başlatılan kampanyanın 21 Mart Pazartesi gününe kadar devam edeceği öğrenildi.

Kampanya hakkında bilgi veren Okul Müdürü Yaşar Yılmaz, öğrencileri örnek davranışından dolayı tebrik etti. Japon halkının büyük bir felaketle karşı karşıya olduğunu ifade eden Yılmaz, "Japonya, tarihinin en şiddetli depremiyle sarsıldı. Dünyanın depreme karşı en bilinçli halkı olarak bilinen Japonlar, depremle değil, ardından gelen tsunami dalgalarıyla yıkıldı. Ölü sayısının hızla artması, binlerce cesedin karaya vurması ve ekranlara gelen görüntüler facianın büyüklüğünü gösteriyor. Japon halkı dünyanın

en kibar ve en nazik insanlarındandır. Aynı zamanda biz Türk milleti için dost bildiğimiz ender ülkelerden biridir. Bu dost ülke için okul öğrenicilerimizle birlikte yardım kampanyası başlattık. Toplanan yardımı Kimse Yok Mu Derneği Van Şubesi‘ne teslim edeceğiz" dedi.

Kaynak: İHA