Kars‘Ta Asayiş Olayları Azaldı

Kars Emniyet Müdürlüğü sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle mahalle muhtarının katıldığı "Huzur Toplantısı" ile bu yılının ilk üç ayı ile geçen yılın ilk üç ayında yaşanan olayları ve gelişmelerin karşılaştırmasını yapıldı.

Kars Emniyet Müdürlüğü sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle mahalle muhtarının katıldığı "Huzur Toplantısı" ile bu yılının ilk üç ayı ile geçen yılın ilk üç ayında yaşanan olayları ve gelişmelerin karşılaştırmasını yapıldı. Karşılaşılan olaylarda yapılan çalışmalar, alınan önlem ve tedbirler hakkında katılımcılara bilgi verildi. Kars‘ta asayiş olaylarında azalma olduğu belirtildi.

Kars Polis Evi‘nde yapılan toplantıda Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, bu yılının ilk üç ayı ile geçen yılın ilk üç ayında il genelinde yaşanan olayları sinevizyon ile karşılaştırmasını yaptı.

2010 yılında 329 olay meydana gelirken, 2011 yılında 285 olayın gerçekleştiğini belirten Zeybek, "Halen ilimiz sınırları içerisinde bally kullanan 15 çocuk bulunmaktadır." İl genelinde madde bağımlısı çocukların ve suç işlemeye meyilli şahısların girip çıktıkları terk edilmiş, harabe halinde bulunan 29 adet metruk yerin mevcut olduğunun altını çizen Zeybek, "Bu yerlerin yıkılması ya da ıslah çalışması için belediye başkanlığı, Tedaş, İl Müdürlüğü, Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü ile gerekli yazışmalar yapılmış ancak bu yerlerin bir çoğunun özel mülkiyet olmasından dolayı herhangi bir çalışma yapılamamıştır. Ayrıca bu yerler kamu güvenliği ve halkın huzuru açısından ekiplerimiz tarafından sık sık kontrol edilmektedir. Halen ilimiz genelinde bally kullanan 15 çocuk bulunmakta olup, bally kullanan çocukların tedavi edilebilmeleri ve topluma kazandırılmaları için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü ile gerekli yazışmalar yapılmış olup çocukların aileleriyle görüşmeler devam etmektedir." dedi.