İniyad‘dan Japonya İçin Yardım Kampanyası

İnegöl İnsanı Yardım Derneği (İNİYAD), depremin ardından yaralarını sarmaya çalışan Japonya halkı için yardım kampanyası başlattı.

Ülkelerin zor günlerde yardımlaşması gerektiğini belirten İNİYAD Başkanı İlyas Sağlam, "Cuma günü, Japonya, tarihinin en şiddetli depremiyle sarsıldı. Dünyanın depreme karşı en bilinçli halkı olarak bilinen Japonlar, depremle değil, ardından gelen tsunami dalgalarıyla yıkıldı. Ölü sayısının hızla artması, binlerce cesedin karaya vurması ve ekranlara gelen görüntüler facianın büyüklüğünü gösteriyor. Ülkeler zor günlerde yardımlaşırlar. Halklar da bu yardıma katkıda bulunurlar. İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri Japonya‘ya ulaşmış ve çalışmalara başlamıştır. Biz de İNİYAD olarak Japonya‘ya yardım kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Derneğimizin Türkiye Finans Kurumu İnegöl şubesindeki 618842-3 nolu hesabını tahsis ettik. Japonya‘ya yardım etmek isteyen yardımseverler bu hesaba yardımlarını yatırabilirler" dedi.

Hesapta toplanan yardımların her hafta sonu İHH‘ya aktarılacağını belirten Sağlam, "Ayrıca Afrika başta olmak üzere susuzluk çeken ülkelerde İnegöl‘ün 19. ve 20. su kuyuları da açıldı. İHH tarafından tablo yaptırılarak derneğimize gönderilen su kuyularının fotoğraflarını biz de halkımızla paylaşıyoruz. Bir su kuyusunun maliyeti 3 bin 500 dolar. Pakistan‘da evlerini kaybeden kardeşlerimiz için yaptırdığımız İnegöl köyünde evlerin sayısı 15‘e ulaştı. Proje kapsamında 55 metrekare üzerinde 2 odası, mutfağı ve lavabosu bulunan evler inşa edilmektedir. Evler, mutfak malzemeleri, yatak ve ranzanın yanı sıra diğer temel eşyayla birlikte teslim edilecek. Bir evin maliyeti 5 bin 500 dolar" diye konuştu.

Kaynak: İHA