Chp‘nin Bedelli Askerlik Teklifi

AK Parti‘den CHP‘nin bedelli askerlikle ilgili teklifine destek gelmedi. AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, seçime yaklaşırken bu tip tekliflerin getirilmesinin etik açıdan doğru olmadığını vurguladı.

CHP‘nin bedelli askerlik düzenlemesini içeren teklifine AK Parti kanadından destek gelmedi. Meclis‘te gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu cevaplayan AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocakden, "Böyle bir süreçte bedelli askerlik teklifi verilmesi çok seçime dönük, alelacele bir umut yatırımı" diye konuştu. Bugüne kadar CHP‘nin Parlamentoda olduğunu ancak bu konunun çok tartışıldığı günlerde herhangi bir görüş beyan etmediğini belirten Ocakden, CHP‘nin şu andaki görüşünün doğru bir görüş olduğu

kanaatinde olmadığını söyledi. Ocakden, "Partinin yetkili kurulları bir karar verecektir. Askerin bu konudaki, ihtiyaç noktasındaki değerlendirmeleri de önemli. Alelacele bir teklifle bedelli askerliği getirmek doğru değil" dedi.

AK Parti Artvin Milletvekili Ertekin Çolak ise CHP‘nin sandığı görene kadar bu tür şeylere sıcak bakmadığına işaret ederek, "Ufukta sandık görünce geçmişte yapılan popülist politikalar CHP‘nin de aklına girmeye başladı. Samimi olsalar torba kanun görüşmeleri sırasında bedelli askerliği dile getirirlerdi. Ne zaman seçim kararı alındı, sandık görüldü, CHP bunları dile getirmeye başladı. Bunları milletimiz görüyor. Bunları millet de yutmaz" değerlendirmesini yaptı.

AK Parti Mersin Milletvekili Tüzmen ise bu konuda partinin ilgili kurullarının çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Bizim istediğimiz bu ülkenin bütün güvenlik güçlerinin en rasyonel şekilde devamlılığının sağlanması. En doğrusu budur. Türkiye için kararlaştırılmadan, Genelkurmay, ilgili birimler bu konuda hazırlıklarını yapıp nihai kararı vermeden bence ham olur. Onların hepsinin teknik çalışmaları vardır. Bir defa söylenerek olacak birşey değil" şeklinde konuştu. Siyasi arenanın hızlandığı bir döneme

girdiklerine işaret eden Tüzmen, "Bizim açımızdan seçime yaklaşıldığı dönemde bu tip şeylerin getirilmesi etik açıdan iyi karşılanmaz. Partiler kendileriyle ilgili çalışmalarını sergilemek isterler. Önemli olan TBMM‘nin bu konuda ilgili birimlere danışarak nihai kararını vermesi. Şu anda öyle birşey gündemde değil" dedi.

Kaynak: İHA