Çekmedikleri Çile Kalmadı

Torbalı‘ya bağlı Pamukyazı Mahallesinde son 1 ay içinde ardı ardına meydana gelen trafik kazalarında 12 yaşındaki bir kız çocuğunun ölmesi ve ardından 23 yaşındaki bir gencin ise ağır yaralanması sonucu alınan önlemlerin ne kadar yetersiz olduğu gözler önüne serildi.

Torbalı‘ya bağlı Pamukyazı Mahallesinde son 1 ay içinde ardı ardına meydana gelen trafik kazalarında 12 yaşındaki bir kız çocuğunun ölmesi ve ardından 23 yaşındaki bir gencin ise ağır yaralanması sonucu alınan önlemlerin ne kadar yetersiz olduğu gözler önüne serildi. İzmir-Aydın asfaltı kenarında bulunan Pamukyazı Tamsa Seramik İlköğretim Okulu‘nda öğrenim gören öğrencilerin karşı şeride geçmesini sağlayan alt geçidi önceki gün su bastı. Yerin altından kaynayan su yarım metreye ulaşırken, öğrenciler asfalt üzerinden karşıya geçmeye çalışıyor. Alınan önlemler yetersiz olunca, öğrenciler yine tehlike ile karşı karşıya kalmaya devam ediyor.

ATILAN ADIMLAR SONUÇ VERMİYOR

Yaşanan trafik kazaları sonrası 22 yılda 17 kişinin yaşamını yitirdiği Pamukyazı Mahallesinde geçtiğimiz Şubat ayında vatandaşlar eylem yapmıştı. Öfkeli halk yetkililerin yolda önlem almaması nedeniyle yolu trafiğe kapatmıştı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Torbalı Kaymakamı Zeki Arslan, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Serkan Görür ve Bölge Trafik İstasyon Amiri Başkomiser Celal Tekekaya ile toplanıp durum değerlendirmesi yaparak, kısa vadede için yapılması gerekenleri görüşmüştü. Yol ortasına duba konulması ve okul giriş-çıkışlarında polis ekiplerinin bulunması kararlaştırılmıştı. Karayolları Genel Müdürlüğüne de önlem alması için yazı gönderilmişti. Ancak aradan geçen süre boyunca hiçbir gelişme olmadı. Çocuklar hala karşıdan karşıya geçerken büyük sıkıntı yaşıyor.

ALT GEÇİTTE KAYNAYAN SU YARIM METREYE ULAŞTI

Okul önünde bulunan alt geçidi su basması nedeniyle öğrenciler, anayoldan karşı şeride geçerken, vatandaşlar duruma tepki gösterdiler. Öğrencilerin karşı şeride tek güvenli geçidi olan alt geçidi su bastığını ve mağduriyetlerinin devam ettiğini söyleyen Pamukyazı Tamsa Seramik İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Sabri Karatepe, “Alt geçidimiz alttan kaynak suyuna maruz kalıyor. Pamuyazı‘daki kanalizasyon sisteminin düzensiz oluşu nedeniyle bu kaynamanın önüne geçilemedi. Suyu tahliye etmek için kullanılan bir motor var, ancak o da arızalı olması nedeniyle çalışmıyor. Bu okulda öğrenim gören yüzlerce öğrenci var. Birçoğunun evi de yolun karşısında. Eğer bir çalışma yapılacaksa, çok geç olmadan bu adımın atılmasını istiyoruz. Artık çocuklarımız ölmesin" diye konuştu.

Kaynak: İHA