Bölgesel İstihdama Bagev Katkısı

Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Mart ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Isparta Ticaret Borsası‘nda gerçekleştirildi.

BAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, vakfın sosyal sorumluluk projesi olan ‘BAGEV Kariyer‘ in önemine dikkat çekerek, öncelikli olarak bölgenin işsizlik profilini ortaya koymak istediklerini kaydetti. Çandır, “Bölgenin işsizlik profilini net olarak ortaya koyabilirsek istihdam potansiyelini de görebileceğiz. Ardından sektörün taleplerini dikkate alarak talebe göre iş yerleştirmeler başlayacak. Evet işsizlik oranında bölgede bir düşüş var. Fakat bölgede mevsimsel istihdam açısından önemli bir hareketlilik var. Özellikle turizm ve tarım sektörleri nedeniyle mevsimsel işçilik hareketleri çok fazla. Biz bu geçici süreci 12 aya yaymak için çabalayacağız. Böylece birlikte yaşam kültürümüze artı değer katılmış olacak. İş arayanla iş verenleri www.bagevkariyer.com portalında bir araya gelmeleri tavsiyesinde bulunuyoruz. Bu hizmetten yararlanmak isteyenler internet üzerinden başvuru yapabileceği gibi yerel yönetimler üzerinden de başvuru yapabilecek. Yine bölgenin ürünleri ticari hacmin artırılmasına yönelik çalışmalar bu portal üzerinden yürütülecek” dedi.

YÖREX‘İN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ

Bu yıl Antalya‘da ikincisi düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı‘na (YÖREX) iyi hazırlandıklarını dile getiren Çandır, bu yılki fuarı kültürel boyutu açısından da önemsediklerini söyledi. Fuar sayesinde pek çok ürünün tanıtımının yapıldığını ve bu ürünlere ticari değer kazandırıldığını söyleyen Çandır, “Bu sayede kıyıda köşede kalmış ürünleri üretenlere cesaret veriyoruz. Bakın yerel ürünler marketleri açılmaya başladı. Antalya‘da oteller bize ait olanı almaya başladı. Üretime katkı sağlanmış oldu” diye konuştu.

TEŞVİK ADALETSİZLİĞİ

Teşvik sisteminde Antalya, Isparta ve Burdur‘un ikinci bölgesinde yer almasının adaletsizliğine dikkat çeken Çandır, “Teşvik bölgesi konusunda sıkıntı var. Buna ilişkin görüşlerimizi daha önce dile getirdik. İllerin gerçek ekonomik yapılarının iyi tahlil edilmesi ve buna göre havuzda değerlendirilmesi gerekir. Antalya ile Burdur‘u aynı potada eritmek doğru değil” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA