Başkan Develerle Karşılandı

Toptan Çözüm Ekipleri‘nin Harmandalı ve Çiğli‘deki çalışmalarını denetleyen Başkan Aziz Kocaoğlu‘na davul-zurnalı ve develi karşılama yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi‘nin ‘Toptan Çözüm Ekipleri‘, bu kez Harmandalı ve Çiğli‘deki eksik ve ihtiyaçları gidermek için işbaşındaydı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bölgedeki yağmursuyu, kanal, asfalt, tretuvar ve kaldırımları yenileyen, yeni parklar yapan, ilköğretim okullarındaki öğrencilere malzeme dağıtan, sağlık taramaları yapan ekiplerin gerçekleştirdiği çalışmaları yerinde denetledi. Başkan Kocaoğlu‘naGittiği mahallelerde vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Aziz Kocaoğlu, vatandaşlarla sohbeti sırasında Harmandalı‘daki Düzenli Çöp Deponi Alanı‘na de değinerek, “Harmandalı‘yı kaldırmak için yer arıyoruz. Bugün bulsak, bugün kaldıracağız. Teknolojinin bütün imkanlarını kullanarak yaklaşık 200-300 milyon TL‘lik yatırım yapacağız” diye konuştu. Yerin bulunmasından sonra Harmandalı‘ya gelerek müjdeyi vereceğini de söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu çöpün burada olması size de, bana da, İzmir‘e de, memlekete de zarar veriyor. Bu çöp, kendi evimin içindeymiş gibi uğraşıyorum. Bundan hiç şüpheniz olmasın” diye konuştu.

Harmandalı Uğur Mumcu mahallesindeki kütüphaneye kitap armağan eden Başkan Kocaoğlu, dernek lokalindeki vatandaşlarla da bir araya geldi. 80 kilometrelik Aliağa-Menderes Banliyo Sistemi‘ni geçtiğimiz günlerde hizmete aldıklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, genel olarak büyük bir memnuniyet olduğunu ancak alışkanlıklar nedeniyle bazı vatandaşların aktarmalı ulaşımı kullanmakta zorlandığına dikkat çekti. Başkan, “Ancak aktarmalı ulaşım sistemine alışmamız gerek. Zaman içinde göreceksiniz ki, banliyo ve metro hattı üzerindeki her yere hem daha ucuz ve konforlu hem de daha süratli gidiyoruz. Hepinizden bu konuda destek bekliyoruz” dedi.

Daha sonra Harmandalı İlköğretim Okulu‘nu ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, yaklaşık 700 öğrenciye kışlık ayakkabı, bot ve mont armağan etti. Okulun anı şeref defterini imzalayan Başkan, öğrencilere “Karınca kararınca her zaman sizlerin yanınızdayız” dedi.

İnönü Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesi‘nde yeni yapılan parklarda incelemeler yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Vatandaşlarımızdan gelen istekler üzerine, Cumhuriyet Mahallesi‘ndeki parka ‘Kubilay Parkı‘ adının verilmesi konusu önümüzdeki günlerde Çiğli Meclisi‘nde görüşülecek‘ diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Uğur Mumcu Mahallesi‘nde vatandaşlar ve diğer mahallelerin muhtarlar tarafından davul-zurna ve develer ile karşılandı. İnönü Mahalllesi muhtarı, Uğur Mumcu Mahallesi muhtarı ile Ahmet Efendi Mahallesi muhtarı, yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Kocaoğlu‘na teşekkür ettiler. İnönü Mahallesi muhtarı Yusuf Yıldırım, Başkan Kocaoğlu‘na ‘Azizsin, Aziz kalacaksın‘ dedi.

Kaynak: İHA