Akran Eğitimciler Sertifika Aldı

Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan Bağımlılığı Önlemede Akran Eğitim Projesi‘ne katılan 33 öğrenciye sertifika verildi.

Düzce‘de Akran Eğitim Projesi sona erdi. 2009-2010 eğitim öğretim yılında Düzce Endüstri Meslek Lisesi‘nde ilk kez pilot olarak uygulanan ve başarılı sonuçlar alınması üzerine Kız Meslek Lisesi ve Düzce Anadolu Lisesi‘nin de dahil edildiği proje kapsamında, bu okullardaki toplam 33 öğrenciye eğitim verildi. Düzce Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Bağımlılık Danışmanı Dilek Akkuş tarafından verilen 20 saatlik eğitimlere katılan öğrencilere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Törenine Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ile davetliler ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Vasip Şahin, gençlerin daha çok arkadaşlarının hareketlerinden ve davranışlarından etkilendiğini bu nedenle de projenin içerisinde öğrencilerin yer almasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Akran eğitimi projesinin ömür boyu devam etmesi gereken bir eğitim şekli olduğunu vurgulayan Şahin, "Aslında eğitimin özünü teşkil eden ve tam anlamını ifade eden bir proje. 20 saat içerisinde gençlerimiz hızlı bir eğitimden geçirildi. Ama bu bir ömür boyu devam etmesi gereken bir eğitim şekli. İnsanlar öğretmenlerinden, anne babalarından etkilenirler. Ama daha çok arkadaşlarının etkisinde kalırlar. Gördüklerimiz, bildiklerimiz, duyduklarımız, yaşadıklarımız aslında bir bakıma bize tecrübe ve deneyim olarak, bilgi olarak, her şeyden önce de hayat boyu eğitimimizin bir unsuru olarak geri dönüyor. İyi bir çevrede, iyi bir arkadaş grubu ile hayata atılırsak, onun yolu kuvvetle muhtemel doğru ve güzel yoldur, düzgün istikamettir. Eğer kişileri olumsuz bir çevre içerisinde yapayalnız bırakırsak gideceği yol da iyi bir yol olmayacaktır. Eğer biz birlikte ve el ele vererek kendi çevremizden başlayarak ve etrafımızı, mahallemizi, çevremizi ve ülkemizi çepeçevre kuşatabilirsek yetiştirdiğimiz nesiller de o derece eğitimli, düzgün, ahlaklı, istikbali ile meşgul ve iyi insan olma yoluna girebilecektir. Dolayısıyla bizlere bugün istişare ettiği proje aslında bu ifadelerimden çok daha fazla anlam taşıyor. Bu gençlerimiz bu anlamda Düzce‘de eğitmen olarak değil de arkadaşları arasında birer lider olarak bundan sonra misyon üstlenecekler. Bu yük onların omuzlarına bindi ama onlar da en kısa zamanda bu onurlu ve şerefli yükü arkadaşları ile paylaşarak hem kendi omuzlarındaki yükü azaltacaklar, hem de toplumu duyarlı hale getirerek istikbale matuf endişelerin daha da azalmasına yardımcı olacaklar. Bu anlamda da aslında çok önemli bir görevi ifa etmiş oluyorlar. Gençlerin bu işe dahil edilmiş olması bana göre bu projenin en önemli tarafı. Arkadaşlarının iyi alışkanlıklar kazanması yönündeki gayretlerine her zaman destek vereceğiz" dedi. Vali Şahin‘in konuşmasının ardından Akran Eğitimi alan öğrencilere belgeleri verildi.

Kaynak: İHA