Tabip Odası‘ndan Nilüfer‘e Çevre Ödülü

Bursa Tabip Odası, kirlilik kaynaklarının denetim altına alınması için yürüttüğü çalışmalar dolayısıyla Nilüfer Belediyesi’ne çevre ödülü verdi.

Bursa Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla, çevre konusunda örnek çalışmalar yürüten kurum ve kuruluşları değerlendirdi. Tabip Odası, çevreyi olumsuz etkileyen kirliliğe karşı mücadele yöntemlerinin geliştirilmesi ve kirlilik kaynaklarının denetim altına alınması için başlattığı çalışmalar nedeniyle Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e çevre ödülü verdi. Ayrıca, sulak alanların korunması, yaşanabilir, sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre için yürüttüğü çalışmalardan ötürü Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Kartal’a da çevre ödülü verildi.

Bursa Tabip Odası olarak 2011 yılında çevreye saygılı kurum ve kuruluşlara birer plaket vererek teşekkür etmek istediklerini belirten BTO Başkanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, “Hedefimiz dünyayı daha temiz ve yaşanabilir hale getirmek için çalışan kurum ve kuruluşları teşvik etmektir” dedi.

Başkan Mustafa Bozbey de, aldıkları bu anlamlı ödülle sorumluluklarının daha da arttığını belirterek, “Bugün dünyada en çok çevre felaketleri konuşuluyor. Daha dün Japonya’yı vuran deprem ve tsunami ile nükleer tesislerin yol açtığı kabusu televizyonlarımızdan canlı olarak izledik. Çevreyi ve doğayı kirleten biz insanlarız ve bu kirliliğe dur diyecek de bizleriz. Çocuklarımıza ve gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak için hep birlikte hareket etmeliyiz. Bizler bu sorumluluğun bilincindeyiz. Çalışmalarımızı yakından takip eden Bursa Tabip Odası’na da teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak: İHA