Odü‘de Prof. Dr. Hulusi Gürel Rektör Adayı

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hulusi Gürel, Nisan ayında yapılacak rektörlük seçimlerinde aday olduğunu açıkladı.

2009 yılı Ağustos ayında Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Hulusi Gürel, 15 Nisan 2011 tarihinde yapılacak seçimlerinde rektör adayı olduğunu belirtti. Prof. Dr. Hulusi Gürel, seçimler öncesi bastırdığı tanıtım broşüründe rektör seçildiği takdirde kalite ve bilimsel planlamaya önem verileceği, özgür düşünce ortamının sağlanacağı bir üniversite hedeflediğini vurgulayarak, "Adil, kararlı, çözümcü, katılımcı, şeffaf ve demokratik bir yönetim oluşturmak için" aday olduğunu kaydetti.

Rektörlüğünde özellikle bilimsel çalışmalara destek verileceğinin altını çizen Prof. Dr. Hulusi Gürel, tanıtım kitapçığında özetle şu görüşlere yer verdi: "Bilimsel Etik Kurulları oluşturulacak, tez ve kitap gibi bilimsel yayınların basımına destek verilecek, bilimsel dergi çıkarılması için özel bir ekip kurulacak, bilimsel çalışmaları desteklemek için BAP birimi kurulacak ve kaynak oluşturulacak. Üniversite kampüsünün yerleşim planı doğa ile uyumluluk esası dikkate alınarak yeniden revize edilecek ve çevrecilik uygulamalarına öncelik verilecektir. Öğrencilerin barınma, ulaşım, kütüphane ve diğer sorunları çözülecek, üniversitenin halk ile bütünleşmesi sağlanacaktır."

Kaynak: İHA