iPad 2'nin hafta sonu yarım milyon sattı

iPad 2 satış rekorları kırıyor. Tablet PC'ler iPad 2'yi kıskanıyor. Apple için rutinleşen başarılı satışlar iPad 2 ile devam ediyor...

iPad 2'nin hafta sonu yarım milyon sattı
Apple, yeni iPad 2 ile de aynı diğerleri gibi açılış haftasonunda rekor satışlar gerçekleştirmeyi başardı. Araştırma firmalarından Piper Jaffray analizcilerinden Gene Munster'a göre, iPad 2'nin haftasonu hasılatı 400 ila 500 bin adet arası. Apple'ın ilk iPad'in çıkış haftasonunda 300 bin adetlik satışla kapattığını hatırlatırsak rakamın büyüklüğünü daha iyi anlamış oluruz. Üstelik bu tahmini rakamın neredeyse hepsi tek bir gün içerisinde gerçekleşmiş. İkinci günün ilk saatlerinde ise stoklar tamamen tükendiğinden satın alma imkanı kalmamış. Tabii bunların resmi rakamlar olmadığı notunu da düşelim. Gerçi Apple iki üç güne kadar resmi rakamları da açıklar ama muhtemelen aşağı yukarı buna benzer bir tablo oluşmuştur.

Bu arada yine aynı araştırma ekibi iPad 2 sırasında bekleyen 236 potansiyel alıcı ile görüşmüş. Onların satın alma istatistikleri ise şöyle:

%70'inin ilk iPad'i bu. Yani iPad 1'den terfi yok. Aynı tablo iPhone 4'ün çıkışında ise %23 ile sınırlı idi.

%51'i aynı zamanda Mac kullanıcısı; %49'u da PC sahibi. Bu ilk iPad için %74' %26 idi. Demek ki PC sahiplerinin de gönlünü çalmayı başarmış bu defa Apple.

%65'inin iPhone'u var.

%24'ü Amazon Kindle sahibi fakat bunların sadece %6'sı e-kitaplarını okumaya iPad 2 ile devam edeceklerini belirtmiş. Yani Kindle sahipleri cihazlarından epey bir memnun anlaşılan.

Satın alanların %47'sinin tercihi 3G'li versiyon.

%17'sinin ana satın alım sebebi uygulama ve oyunlar. Bu ilk iPad'de %9 idi. Bunun anlamı ise AppStore'u ciddi bir hareketliliğin ve bunun doğal sonucu olarak da büyümenin beklediği.

Satın alanların %41'inin tercihi 32GB'lık versiyon olmuş. Bu ilk iPad'de %32 idi. Keza 64GB'lık versiyonun talipleri de artışta. Demek ki iPad 2 ile erişilecek OSF (Ortalama Satış Fiyatı) de artış gösterecek.