Çimenoğlu İlbank Genel Kurulunda

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, İLBANK’ın genel kuruluna katılmak üzere Ankara’ya gitti.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, İller Bankası’nın yerine kurulan İller Bankası Anonim Şirketi (İLBANK)’nin iki gün sürecek Genel Kurul toplantısına katılmak üzere Ankara’ya gitti,

İller Bankası A.Ş.’nin 15-16 Mart tarihlerinde yapılacak olan Genel Kurul toplantısında Zonguldak’ı, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu temsil edecek. İller Bankası Anonim Şirketi Hakkında Yasa Tasarısı‘nın 26 Ocak 2011 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesi ve 08 Şubat 2011 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle, İller Bankası’nın yerine, kısaltılmış unvanı “İLBANK” olan İller Bankası Anonim Şirketi kurulmuştu. İller Bankası Anonim Şirketi, ilk Genel Kurul toplantısını 15 Mart Salı ve 16 Mart Çarşamba günü yapacak. Her ilden birer belediye başkanı, tüm illerden belirlenen 20 il genel meclisi üyesi, İçişleri, Maliye, Bayındırlık ve İskan bakanlıkları ile Hazine Müsteşarlığını temsil etmek üzere görevlendirilen birer kişiyle birlikte toplam 106 üyenin katılımıyla toplanacak olan İller Bankası Anonim Şirketi’nin iki gün sürecek ilk Genel Kurulunda Zonguldak’ı temsil edecek olan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Genel Kurulun, İLBANK’ın “Ana Sözleşmesi”ni de belirleyeceğini ifade etti.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nun 17 Mart Perşembe günü görevine döneceği belirtilirken, bu süre içerisinde Belediye Başkanlığına Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Yaman vekalet edeceği belirtildi.

Kaynak: İHA