Mazot 1,5 lira olacak!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu kendisini 'askerlik' konusunda eleştiren Başbakan Erdoğan'a, 'Senin oğlun vali gözetiminde 21 gün askerlik yaptı hoştu da milletin çocuğuna yaparken mi ağırına gidiyor?' diyerek karşılık verdi.

Mazot 1,5 lira olacak!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aile sigortası ve yaz tatilinde askerlik vaadi Başbakan Erdoğan'ın bugünkü grup toplantısının gündemindeydi. Yaz tatilinde askerlik öneren Kılıçdaroğlu'na "Yoksa askerlik yapmadı mı diye endişe etmeye başladım" sözleriyle çıkıştı.

Bu sözlerin ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Başbakan Erdoğan’a yüklendi ve çok sert açıklamalarda bulundu.

İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları:

Japon halkına geçmiş olsun diyorum. Çok büyük bir felaket yaşadılar. Tarihi bağlarımız var. Onların acısı bizim de acımızdır.

Önemli bir sanatçı Sayın Tatlıses bir saldırıya uğradı. Hekimi aradım oğlunu aradım hayati tehlikeyi atlattığı ama bir tarafına felç indiğini öğrendim umarım bir an evle düzelir.

Emeklilere mesajımız var, çiftçilere mesajımız halkın iktidarında mazot 1,5 lira olacak. Bunun sözünü verdik. Taşeron işçiler de unutmasınlar. Taşeronluğu tarihe gömeceğiz. Cumartesi günü taşeron mitingimiz Gebze’de olacak.

BAŞBAKAN'A CEVAP


Askerlik sırasını bekleyenler mesajlarımızı verdik. Askerlik 9 aya, aşamalı olarak da 6 aya inecek. Biriken askerlik için de bedelli askerlik yapacak. Geliri olmayanlar da aynı süre içinde askerliklerini yapacaklar.

Diyorlar ki “Başbakanla tartışma o her zaman sinirli konuşur”. Sen çocuğuna valinin gözetiminde 21 gün askerlik yaptırırken hoştu da milletin çocuğuna yaparken ağırını mı gidiyor.

Üniversite öğrencileri yaz tatilinde yapacaklar askerliğini. Efendim diyorlar ki “olur muymuş”. Sizin dünyadan haberiniz yoksa ne yapalım. Yurt sorunu 2 yıl içinde kalkacak. YÖK’ü de kaldıracağız harçları da kaldıracağız. Atanamayan öğretmenlerimiz unutmasın kendilerine kim söz verdi kim sözlerinde durmadı unutmasınlar.

Bu kürsüden bütün Türkiye’ye söz, darbecilerden kim adam gibi hesap soracak herkes görecek. Bunlar Kenan Evren’e yatıp kalkıp dua ediyorlar “iyi ki darbe yaptınız biz de mağdur edebiyatı yapıyoruz” diye bunlar darbecilere madalya takar biz hesap soracağız.

YANDAŞLARIN 4 ÇEKER CİPE BİNİYOR

Biz projelerimizi açıkladıkça bunlar paniklemeye başladı. Biz kadınların da ailenin de derdini biliriz. Sen bilmezsin. Senin yandaşların 4 çeker ciplere biniyor artık. Senin ayakların yerden kesildi. Sen kimsin ailenin derdini bilmek kim.

Yurtdışındaki vatandaşlarımızla buluştuk. Bizim taşıdığımız kaygılar onlarda da var. 9 Mart tarihli AP raporu açıklandı. Orada güçler ayrılığı dengesine vurgu yapılıyor. “Anayasa değişikliği olursa yargı yürütmenin emrine girer” dedik. Dinlemediler, şimdi uyandılar rapora yazdılar.

Bugünkü gazetelerde var. Amasya’ya AKP milletvekilli aday adayları gidiyorlar. Gazeteciler soru soruyor bir AKP milletvekili aday adayını söylediği: Kesinlikle bizi karalayan haber yapma gazeten kapanır. Tam ileri demokrasi. Başbakan şimdi Avrupa’ya kızıyor. Daha dün “Biz reform yapıyoruz” diyordunuz onlar da sizi destekliyordu. O zaman bir şey demiyordun. Politikacının yapması gereken “Niye beni eleştiriyorlar” demek değil midir.

Bu anlayışla seni o koltukta bırakmayacağım. İndireceğim seni o koltuktan. Buna karşı Recep Bey demiş ki “Dengesiz” hakaret ediyor. Sen önce kendine bak. Türkiye’de basına yapılan baskıyı görmeyen biri var o da Recep Tayyip Erdoğan. Ama memnun olduğum bir şey var AKP reformcu CHP statükocu bir parti diyorlardı şimdi tablo 180 derece değişti. Onlar da anladılar ki bu AKP bizim anladığımız bir parti değil.

SAĞLIK BAKANINA ÇATTI


Her yıl 14 Mart'ta tıp bayramı kutlanır... Bir bakan var Che afişi ne geziyor elinde diye eleştiriyor. Hoca daha iyi doktor olarak hayata atılsın diye öğrencisine daha çok zaman ayırmak istiyorum diyor. Yok diyor. Doktor diyor ki daha çok süre hastaya bakalım diyor. Hayır diyorlar... 24 saat nöbet tutan hekim izin istiyor kulaklarınızı tıkıyorsunuz.

Atanamayan öğretmenler aramızda. Gittiğim her yer pankart çıkar. Öğretmenler evimizin bir parçası. Çocuklarımızı eğitirler... Ahlakı öğretirler... Birlikteliği ve farklılığı öğretirler... Çocuklara bu hedefler verilirken, üniversiteden mezun olmuş atanmayan öğretmenler var... Bazı haberler var alıntılar yapmak istiyorum. Yeni Şafak diyor ki MEB'e göre 71 bin öğretmene ihtiyaç vardır... Türkiye genelinde 165 bin öğretmene ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Son raporda da 132 bin kişiye ihtiyaç duyuldu... Öğretmenimiz var ama atayacak irade Ak Parti'de yok. Çünkü bu bizde var.. Öğretmenler için de bir açılım yaptılar... Vekil, Ücretli, Asker öğretmen gibi öğretmen var. Bu anlayışı MEB'e sokanın eğitim politikası olabilir mi? Maliyeyi yönetemedikleri gibi eğitimi de yönetemiyorlar...

HİÇBİR GAZETEYİ KAPATTIRMAYACAĞIZ


Şehirlere giderek tesisler açıyorlar. Gidip soruyoruz. Ortada bir şey yok. Bu anlattığım fıkrayı unutmasınlar Başbakan bunu her tesis açarken hatırlasın. Nakliyeciler geldi. Onlar şikâyetçi idi. Aldığımız para mazota yetmiyor. Yağ yaktığını söylüyor. Bir gazi geldi. Aldığı 300 küsür lira ile nasıl geçineceğini Başbakana sormamı istedi. Ben de dedim ki bu böyle duymaz cep telefonu ile konuş duyar dedi. Bizi adam gibi bir demokrasi istiyoruz. Yeniliğe açığız. Demokrasi ve özgürlüğü istiyoruz. Biz de eleştirildiğimiz zaman kızmayacağız... Hiçbir gazeteyi kapattırmayacağız. Hiçbir manşete müdahale etmeyeceğiz. Hiçbir gazeteciyi işsiz bırakmayacağız... Hiçbir esnaf korkundan konuşamıyor.

FIKRA İLE GÖNDERME


Temel'in güzel bir fıkrası var. Temel cam silerken elini kesmiş aile hekimine gideyim demiş. İki kapı çıkmış karşısına hastalıklar yaralanmalar. Yaralanmalıya girmiş. İki kapı çıkmış önüne, Kanamalı kanamasız. Kanamalıya gireyim demiş. Sonra önüne iki kapı daha çıkmış, hayati önemi olan ve olmayan. Olmaya girmiş, kendini sokakta bulmuş. Akşam eve gelmiş Fadime sormuş, iyi baktılar mı diye. Vallahi iyi bakmadılar ama organizasyon müthişti demiş.

İşte halkı böyle kandırıyorlar. Mardin'deki diyor ki, 'Nerede acaba bu 78 tesis'... Ama Diyarbakır'daki diyor ki, 'Vay be Başbakan 78 tesis açmış!'... Bu fıkramı unutmasınlar. Başbakan tesis açarken, bu fıkram aklına gelsin.

Bizim kurumsal kimliğimiz belli, biz gecekondu bir parti değiliz, kökenimiz var geçmişimiz var. Biz bu ülkeyi adam gibi yönetmek ve adam gibi bu ülkeyi çağdaş uygarlığa götürmek istiyoruz. Hedefimiz bu. Yeniliğe açığız. Biz eleştirildiğimiz zaman kızmayacağız. Hiç bir gazeteyi kapattırmayacağız. Hiç bir gazeteci için şunu işten atın demeyeceğiz! .