Uzun namlulu silahla başından vuruldu

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, Beyaz TV'de yapmış olduğu 'İbo Show' programının çekiminin ardından kimliği belirsiz kişiler tarafından uzun namlulu silahla saldırıya uğradı. Saldırıda Kalaşnikof marka silah kullanılması bölücü terör örgütü Pkk'nın bu saldırıyı düzenlemiş olabileceği ihtimalini akıllara getirdi.

Uzun namlulu silahla başından vuruldu
Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, Beyaz TV'de yapmış olduğu 'İbo Show' programının çekiminin ardından Şişli Sanayi Mahallesi'nde bulunan Nurol Plaza'dan aracıyla çıkış yaptığı sırada, 3 otomobil tarafından önü kesildi. Otomobilden inen saldırganlar, Tatlıses'in bulunduğu aracı uzun namlulu silahlarla taradı. Saldırı sonucu İbrahim Tatlıses başına isabet eden bir kurşunla yaralanırken, yanında bulunan menejeri Damla Çakıcı'nın ablası Buket Çakıcı ise boynundan yaralandı.

Tatlıses, ilk olarak Özel Levent Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak daha sonra Maslak Acıbadem Hastanesi'ne sevk edidi.

Maslak Acıbadem Hastanesi Başhekimi Çağlar Çuhadaroğlu, silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan İbrahim Tatlıses'in hayati tehlikesinin devam ettiğini ancak sanatçının, hastaneye ilk geldiği noktadan daha iyi durumda olduğunu bildirdi.

Operasyonun sabaha kadar sürdüğünü belirten doktorlar, kısmi felç söylentisini doğrulamasalarda iyimser bir tablo çizdiler.  Ameliyatların başarılı geçtiğini belirten doktorlar, ancak Tatlıses'in  24 saat uyutulacağını ifade ettiler. 

Tatlıses'in boynundan yararlan asistanı Damla Çakıcı'nın ablası Buket Çakıcı'nın ise damarlarında sorun olduğunu belirten doktorlar, ona da hemen müdahale edildiğini belirttiler. Doktorlar, Çakıcı'nın durumunun İbrahim Tatlıses'e göre daha iyi olduğu söylediler.

Uzun namlulu silahla başından vuruldu  İBRAHİM TATLISES SON DAKİKA GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

Uzun namlulu silahla başından vuruldu 
İBRAHİM TATLISES'İN VURULMA YERİ -  FOTO GALERİ

Uzun namlulu silahla başından vuruldu
İBRAHİM TATLISES'İN DOKTORUNDAN AÇIKLAMA

HASTANEYE ZİYARETÇİ AKINI

Sevenlerinin yanısıra sanat dünyasından çok sayıda ünlü haberi alır almaz hastaneye koştu. Ajda Pekkan, Mehmet Ali Erbil, Hakan Altun, Hüsnü Şenlendirici, Ebru Gündeş ve Ferhat Güzel hastaneye gelenler arasındaydı. İbrahim Tatlıses'in eski eşi Derya Tuna hastane önünde sinir krizleri geçirdi, oğlu İdo Tatlıses de Tuna'yla birlikte hastaneye koştu.

DAHA ÖNCE DE SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Öte yandan, İbrahim Tatlıses 1990 yılının ocak ayında Maksim Gazinosu'nda sahnedeyken de bacağından vurulmuştu.

SALDIRIYI PKK MI DÜZENLEDİ?

Tatlıses'in saldırıya uğradığı Büyükdere Caddesi üzerindeki Nurol Plaza önünde çok sayıda uzun namlulu silahlara ait boş kovan bulundu.

Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri ise kanalizasyonları bile arayarak çok sayıda boş kovan buldu. Uzun namlulu silahın ise Kalaşnikof olduğu tahmin ediliyor. Bu arada polisin yaptığı araştırmalar, MOBESE, plazanın ve bölgedeki işyerlerinin kameralarının kayıtlarının incelenmesi sonucu saldırganların eşkallerini ve araçlarının plakasını belirleyerek yakalamak için opearasyonlara başladığı bildirildi. Kalaşnikof marka silah kullanılması bölücü terör örgütü Pkk'nın bu saldırıyı düzenlemiş olabileceği ihtimalini akıllara getirdi.

ŞANLIURFA AYAĞA KALKTI

Tatlıses'in saldırıya uğradığının duyulmasının ardından Urfa'da, Tatlıses'in akrabalarının yaşadığı mahalleye yüzlerce kişi akın etti. Saatin geç olmasına aldırmayan Urfalılar, hep birlikte sanatçının sağlık haberlerini bekledi. Öte yandan Tatlıses, saldırıdan bir gün önce Antalya'da sahne aldığı bir kulüpte 12 Haziran seçimlerinde İstanbul 3. Bölge'den bağımsız aday olduğunu açıklamıştı.


BEYAZ GAZETE