Mahalleli Yol Süpürüp Eylem Yaptı

Adana‘da, üç yıl önce kanalizasyon hattı döşendiğinden dolayı yolları bozulan ve bir daha yapılmayan mahalle sakinleri, yollarının onarılmasını istedi.

Merkez Yüreğir ilçesi Levent Mahallesi sakinleri, 3 yıldır yapılmayan yolları için ilginç bir eylem yaptı. Üç yıl önce kanalizasyon hattı çekilmesi için kepçe ile açılan ve bozulan ancak bir daha yapılmadığı için kışın yağmur yazın tozda zor anlar yaşayan mahalleli sokağa döküldü. Bir türlü yapılmayan yola inen kadınlı erkekli mahalle sakinleri tepkilerini ellerine süpürge alıp yolları süpürerek gösterdi.

Mahalle sakinleri, kadınlı erkekli, evlerine toz gelmemesi için hem de yolda oluşan çukurları doldurmak için dakikalarca süpürge salladı. Vatandaşlar, 3 yıl önce kanalizasyon için yolların açıldığını kanalizasyonun yapıldığını ancak bir türlü yolların yeniden yapılmadığını belirtti. Mahalleli adına yapılan açıklamada, "Biz artık yetkililere gitmekten bıktık. Muhtara gidiyoruz ama o da birşey yapamıyor. Belediyeye gidiyoruz geleceğiz diyorlar ancak 3 yıldır ne gelen var ne de giden. Biz de bunun için

kendi yolumuzu kendimiz yapmaya karar verdik. Süpürge ile hem yolu temizliyoruz hem de çukurları doldurmaya çalışıyoruz" denildi.

Süpürge ile yolu süpüren erkekler, evde bu işi kadınların yaptığını belirterek "burada tepkimizi göstermek ve çukurları doldurmak için elimize süpürge aldık" dediler.

Kaynak: İHA