Kimse Yok Mu Derneği Evlendiriyor

Kimse Yok Mu Derneği Şanlıurfa Şubesi, maddi durumu yetersiz 5 çifti evlendirdi.

Kimse Yok Mu Derneği Şanlıurfa Şubesi, maddi durumu yetersiz 5 çifti evlendirdi.

Dernek, evlenen çiftlerin evini döşerken, nikahları belediye başkanına kıydırdı. Urfa City AVM‘de gerçekleştirilen nikah töreninine yoğun katılım oldu. Düğün ve düğünden sonraki masrafları karşılayacak durumda olamayan ve bu yüzden yıllarca evlenmek için bekleyen 3 çiftin nikahını Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba kıydı. 2 çift ise belgeleri eksik olduğu için törene dahil edilemedi. Nikahtan önce davetlilere teşekkür eden Fakıbaba, şöyle dedi:

"Ben özellikle teşekkür etmek istiyorum. Genel başkanıma, yönetim kurulu başkanıma ve değerli yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Gençlerimizi de kutluyorum, inşallah ülkemize değerli evlatlar verirler ve birbirlerinin kıymetini bilirler. Onları ve ailelerini kutluyorum."

Törene Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara da katıldı. Başkalarını düşünmeyi, vazife olarak değerlendiren Özkara, "Sadece kendimizi değil, başkalarını da düşünmek, başkalarının mutluluğundan, sevincinden mutlu olmak insanlığın gereğidir. Aslında Kimse Yok Mu Derneği burada bir şey yapmıyor. İyilik severler ile el uzatılmayı bekleyenleri buluşturuyoruz. Bu açıdan Türkiye‘nin dört bir tarafından gönlü iyilikle yardım yapmakla, başkalarını düşünmekle dopdolu olan insanlar Cenab-ı Hakk‘ın kendilerine vermiş olduğu nimetlerin bir kısmını da etraftaki insanlarla paylaşıyorlar. İnşallah bunu dalga dalga genişletelim, büyütelim, daha çok insanlarla kucaklaşalım, el ele tutuşalım, o zaman zaten cennet vatan olan bu memleket daha güzel günler görecektir." dedi.

Derneğin, yardımlarını Türkiye ile sınırlamadığını dile getiren Özkara, bir çok gönüllünün şu anda farklı bölgelerde çalışmalar sürdürdüğünü belirterek, "Kimse Yok Mu Derneği sadece Türkiye‘de değil, sıkıntı içinde bulunan dünyanın dört bir yanındaki insanların yardımına koşuyor. Şu anda arkadaşlarımızın bir grubu Haiti‘de, depremin yaralarını sarmaya çalışıyorlar, bir grup Afrika‘da, Sudan‘da, Nijer‘de, Etiyopya‘da, Gazze‘de, Pakistan‘da faaliyetler gösteriyorlar." şeklinde konuştu. Özkara, farklı ülkelerde Türkiye‘nin yardım elini gören vatandaşların Türkleri parmakla gösterdiğini ifade etti.

Kimse Yok Mu Derneği‘nin evlendirdiği gençlerin mutluluğuna da değinen Özkara, konuşmasını şöyle tamamladı: "Onların mutluluğu bizim de mutluluğumuzdur. Aslında biz onlara yardım etmiyor, kendimize yardım ediyoruz. Geleceğe daha ümitle bakar halde inşallah yollarında yürüyecekler."

Programa katılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Müfit Yetkin ise derneği çalışmasından dolayı kutladığını belirterek, millet olarak insanlığa faydalı olan işler için toplu hareket ettiklerini vurguladı.

Birçok yardım kuruluşunun katkısıyla evlenme imkanı bulan genç çiftlerin heyecanlı oldukları gözlenirken, salondaki yakınları ise fotoğraf çekme yarışına girdi. Hediye töreninin ardından düğün pastasını kesen gençler, ardından tebrikleri kabul etti.