Kilis Çocuk Ligi Sonuçlandı

Türkiye Çocuk Ligi Şampiyonasının ön yarışması olarak, Kilis‘te, ilk defa gerçekleşen ve 4 Aralık 2010 tarihinde başlayıp lig olarak devam eden Çocuk Ligi Turnuvası 13 Mart 2011 tarihinde Gençlik Merkezi‘nde yapılan son turlarla tamamlandı.

Turnuva 7 ile 11 yaş gruplarından oluşan 12 takım ile ve toplamda 70 sporcu ile gerçekleştirildi. Turnuva sonucunda maç kaybetmeden 12 Puanla Zeytçioğlu İlköğretim Okulu Takımı Şampiyon olurken, 9 Puanla Şehit Sakıp İlköğretim Okulu İkinci ve 8 Puanla Nihat Başoğlu İlköğretim Okulu ise üçüncü oldu. Son turlarda Zeytçioğlu İlköğretim Okulu takımına maç kaybeden SODES Yıldızları Takımı da 7 puanla dördüncü olarak turnuvayı tamamladılar.

Dereceye giren takımlara Kupa ve Madalyaları Satranç Federasyonu Kilis İl Temsilciliği tarafından verilirken, dereceye giren ve turnuvayı tamamlayan tüm takımlar 12 Nisan 2011- 17 Nisan 2011 tarihleri arasında Antalya Kemer Limra Otel‘de yapılacak olan 2011 Türkiye Çocuk Satranç Ligi Final karşılaşmalarına katılma hakkına sahip olacakları bildirildi.

Kaynak: İHA