Esp Başkanı Atalay, Ak Partiden Aday Adayı

Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı M.Şakir Atalay, Ak Parti‘den milletvekili aday adayı oldu.

Şehrin ve Bölgenin mevcut sorunlarını çözmek, ekonomik büyüme ile birlikte sosyal, siyasal ve kültürel alanlarda ilerlemesini sağlayarak diğer bölgelerimizin hayat standartlarına ulaşmasına katkı sağlamak ve hizmet etme aşkı ile Adalet ve Kalkınma Partisinde 24. ci Dönem Milletvekilliği için Aday Adayı olduğunu söyleyen Atalay, “İlimizin ve Bölgemizin sorunlarını ve çözümlerini biliyorum. STK’lar ve diğer yerel dinamiklerle birlikte hareket ederek, Şehrimize eski cazibeliğini ve hareketliliğini kazandırmak hedefim olacaktır. Seçim sunucunun şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı ve güzel yarınlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

M.ŞAKİR ATALAY KİMDİR?

1961 Erzurum Karayazı doğumlu, Karayazı YİBO, Erzurum Lisesi ve KTÜ -İİBF İşletme Bölümünü (1984) bitirdi.

Değişik ticari sektörlerde yöneticilik yaptı/yapıyor. ( çok ortaklı şirketler Saydam Kimya A.Ş, Birlik A.Ş. ve EGES A.Ş. Kurucu Y.K. Başkanlığı ve Proje Koordinasyonluğu, PalandökenSu ve DesniSu Danışmanı) “Stratejik Perakendecilik ve Planlı İmalat” projesi ile Türkiye’nin dünyada iktisaden söz sahibi olmasına yönelik 2006 yılından beri yaptığı çalışmalarını ve KUDAB’ın ekonomik can simidi olan hayvancılığın bölgede verimli ve sürekliliği için yaptığı çalışma ve araştırmalarını proje haline getirdi. Strateji Belirleme ve Organizasyon konularında, Tarım, turizm ve Gıda Sektörü ile ilgili bir çok araştırma ve çalışmaları vardır.

2004 yılında MÜSİAD Erzurum Şube kurucu yönetim kurulu üyesi ve hala yönetim kurulu şube başkan yardımcıdır. 44 STK üyeli “Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu” (ESP ) Başkanlığı devam etmektedir. Kısmi anayasa değişikliği ve Yeni Anayasa çalışmaları için çeşitli tarihlerdeki çalışma, panel ve konferansların organizasyon sorumluluğunu üstlendi.

İki yıl İstanbul ve bir yıl yabancı dil eğitimi için Kahire ikameti dışında, 1990 yılından beri Erzurum’da ikamet etmektedir. Orta derecede İngilizce ve Arapça bilir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Kaynak: İHA