Baü‘de Tıp Bayramı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlük giydi. Mesleğe özendirme ve teşvik amaçlı olarak düzenlenen törende üniversiteye kayıt yaptıran Dönem-1 öğrencisi 52 kişiye beyaz önlük giydirildi. Törenin sonunda öğrencilere yeni fakülte dekanı tarafından yemin ettirildi.

BAÜ Tıp Fakültesi‘nde 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Mahir Alkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Arslan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıtkı Samet Ermiş, fakülte başhekimi Doç. Dr. Ali Engin Ulusal, İl Sağlık Müdür yardımcısı Mustafa Yılmaz, İl Emniyet Müdür yardımcısı Aydın Gider, Balıkesir Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Hocaoğlu, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi başhekimi Zekai Kafaoğlu, öğretim üyeleri ve Tıp Fakültesi öğrencileri ile aileleri katıldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi‘nden BAÜ‘ye Tıp Fakültesi Dekanı olarak atanan ve görevine yeni başlayan Prof. Dr. Sıtkı Samet Ermiş, ilk katıldığı törende öğrencileriyle buluştu. Törende kısa bir konuşma yapan fakülte dekanı Prof. Dr. Sıtkı Samet Ermiş, Tıp Fakültesi Hastanesi‘nin önemine işaret etti. Öğrencilerin Tıp Bayramını kutlayan Ermiş, "Balıkesir halkına daha iyi bir hizmet vermek için bir hastane kurmak için zor bir süreçteyiz. Bu uzun bir süreç olacak. O sebeple tüm paydaşların desteğini bekliyoruz" dedi. BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan da, öncelikle gerek fakülte gerekse diğer hastane ve sağlık kuruluşlarında görev yapan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp bayramı‘nı kutladı. Tıp Bayramı‘nın miladıyla ilgili bilgi veren Mahir Alkan, Batılı anlamda ilk tıp mektebinin Sultan 2. Mahmut döneminde Hekimbaşı Mustafa Behçet Efendi‘nin katkılarıyla 14 Mart 1827 tarihinde İstanbul‘da kurulduğunu, ilk Tıp Bayramı kutlamasının ise yine 14 Mart 1919‘da İstanbul‘un işgalini protesto etmek amacıyla toplanan Tıp Öğrencilerinin yaptığı gösteriyle başladığını, bundan sonra her 14 Mart tarihinin Tıp Bayramı olarak kutlanageldiğini söyledi. BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, fakülte öğrencilerine mesleklerinin insanlara şifa dağıtmak üzerine olduğunu hatırlatarak kendilerini yoğun bir çalışma temposunun beklediğini söyleyip başarılar diledi. Bu konuşmalardan önce bu yıl Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi‘ni en yüksek puanla kazanan İbrahim Erman Çelikçeken Dönem-1 öğrencileri adına bir konuşma yaparak, BAÜ Rektörü Mahir Alkan ile dekan yardımcıları ve öğretim üyelerine gösterdikleri özen ve emekten dolayı teşekkür etti.

BAÜ‘DE BAŞÖRTÜ SORUNU YOK

BAÜ Turizm İşletmeciliği ve otelcilik Yüksekokulu Uygulama Merkezi‘ndeki yabancı dil eğitim ve çeviri salonunda düzenlenen törende ilk olarak Rektör Prof. Dr. Mahir Alkan İbrahim Erman Çelikçeken ve Baran Aytemiş isimli öğrencilere beyaz önlüklerini giydirip hediyelerini verdi. Üniversitedeki törende Tıp Fakültesi‘nde okuyan 93 öğrenciden çoğunun başörtülü olarak törene katılmaları dikkat çekti. Öğrencilerin üniversite yönetiminin izin vermesi sebebiyle herhangi bir sorun yaşamadıkları öğrenildi. Arkadaşlarıyla birlikte aynı heyecanı yaşayıp mutluluklarını paylaşan öğrenciler sahnede de üniversite yönetimi ve protokol üyeleri tarafından önlüklerini giyerken arkadaşları ve salondaki davetliler tarafından alkışlanıp tebrik edildi. Beyaz önlüklerin giydirilmesi sırasında zaman zaman esprili anlar da yaşandı. Daha önceden hazırlanan önlüklerin düğmelerinin ilikli olması zor anlar yaşatırken, isimlerin karışması üzerine büyük beden önlüklerin çok daha küçük bedenli öğrencilere giydirilmesi herkesi güldürdü. Bu arada, beyaz önlük giyen Tıp Fakültesi öğrencilerine Turyağ firmasından birer tane Note Book hediye edildi. Toplam 52 bilgisayarın Turyağ‘ın sahibi olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir milletvekili A. Edip Uğur‘un hediyesi olduğu bildirildi.

MESLEK YEMİNİ ETTİLER

BAÜ Tıp Fakültesi öğrencileri törenin sonunda sahneye çıkarak hep birlikte meslek yemini ettiler. Dekan Prof. Dr. Sıtkı Samet Ermiş‘in okuduğu cümleleri tekrar ederek yeminlerini tamamlayan öğrenciler daha sonra kendilerini alkışladılar. Üniversitedeki tören programın başında yaşanan küçük aksaklıklara rağmen sorunsuz bir şekilde sona erdi. Törenin ardından katılanlara bir kokteyl verildi.

Kaynak: İHA