Ravago Türkiye‘yi Üretim Üssü Yapacak

Avrupa‘nın en eski ve önde gelen plastik işletmecileri arasında yer alan Ravago Group, yüzde 30 büyüme hedefiyle Türkiye‘yi üretim üssü seçti.

AA muhabirine açıklama yapan Ravago Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Onur, 40 sektöre plastik ham maddesi tedarik eden ve 1998‘den beri Türkiye‘de de faaliyette olan Belçikalı şirketin, Türkiye‘yi üretim üssü yapmak için kolları sıvadığını ve 2011‘de yeni yatırımlarla birlikte AB ülkelerine ve Yakın Doğu‘ya 25 bin ton nitelikli ham madde satacaklarını bildirdi.

Yarım asırlık geçmişiyle dağıtım ve geri dönüşüm konusunda 50 ülkede çalışan ve son 5 yıldan beri yüzde 30 büyüme hedefini sürdüren Ravago‘nun Türkiye‘de ‘‘Enplast‘‘ isimli şirketiyle plastik ham madde pazarında üretim, ihracat ve yurtiçi satış yaparak büyüme sürecine hızla devam ettiklerini ifade eden Onur, 2010 yılında 400 milyon avroya ulaşan Türkiye organizasyonunun bu yıl yüzde 30 büyüme, 2015‘te ise 1 milyar avro ciro hedeflediğini kaydetti. Onur, yatırımlara ilişkin şu bilgileri verdi:

‘‘Bugüne kadar Türkiye‘de 48 milyon avroluk yatırım yaptık. Gebze‘deki fabrikamızda üretim yapıyoruz. Bugün beyaz eşyadan, otomotive kadar Türkiye‘de 40 sektöre plastik hammaddesi veriyoruz. Şirket 2011‘de yatırım atağına geçtiği. Lojistik hizmetlerimiz için çok özel depolama alanları inşa ediyoruz. Şuan da çoğunluğu grubun mülkü olan 60 bin metrekarelik kapalı alanda ülkemiz sanayi şehirlerinde direkt kullanıma sevkiyat yapabiliyoruz. Bunun yanında Ravago Türkiye olarak iki yeni yatırım da yapacağız. Bu yatırımlardan ilk devreye alınacak olanın yüzde 70 üretimini Avrupa ve Asya pazarlarına ihraç edeceğiz. İki yatırımın toplam bütçesi 16 milyon Euro olacak. İkinci projemiz ile ülkemizde olmayan bir başka üretime soyunacağız.‘‘

-AR-GE‘YE 1 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Kaynak: AA