Ankaragücü Galatasaray 3-2 maç özeti ve goller

Ankaragücü Galatasaray maç özeti. Ankaragücü Galatasaray maçın golleri. Ankaragücü Galatasaray maçı 3-2 bitti.Ankaragücü Galatasaray maçı dakika dakika goller. Süper Lig Ankaragücü Galatasaray maçı özeti ve detaylar

Ankaragücü Galatasaray maç özeti. Ankaragücü Galatasaray maçın golleri. Ankaragücü Galatasaray maçı 3-2 bitti.Ankaragücü Galatasaray maçı dakika dakika goller. Süper Lig Ankaragücü Galatasaray maçı özeti ve detaylar

Ligin ikinci yarısında deplasmanda oynadığı 3 maçı da kaybeden Galatasaray, Ankaragücü karşısında da kötü istatistiği sürdürdü. Pino, bir gol ve bir asistle yıldızlaştı. Ancak hat-trick yapan Sestak, takımına galibiyeti getiren isim oldu.Bir yanda deplasmandan kabusuna son vermek isteyen Galatasaray. Diğer yanda Mesut Bakkal ile yakaladığı çıkışı sürdürmeyi hedefleyen Ankaragücü. Başkent'te dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmada, iki takım da sahadan 3 puanla ayrılmaktan başka bir seçeneği düşünmüyor.

Hakan'ı savunmanın göbeğine çeken Hagi, sol bekte Çağlar'a görev verdi. Fenerbahçe maçını düşünerek sarı kart ceza sınırındaki Culio'yu Ankara'ya getirmeyen, Kazım'ı kulübede oturtan Rumen hoca, sarı kart cezalısı Baros'un yerine Harry Kewell'ı gol bölgesinde sahaya sürdü. Pino da, uzun süre sonra 11'de yer aldı.

Ankaragücü Galatasaray 3-2 maç özeti ve goller ANKARAGÜCÜ  GALATASARAY MAÇI CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

Ankaragücü Galatasaray 3-2 maç özeti ve goller ANKARAGÜCÜ GALATASARAY MAÇI FOTO GALERİ


Ankaragücü'nde çok sayısa eksik var. Soğuk algınlığı devam eden Robert Vittek ve Metin Akan ile Güven, Cerny, Aydın, Murat ve İshak, sakatlıkları nedeniyle kadroda yok. Konuk ekipte de Sabri ve Serkan Kurtuluş, takımlarını yalnız bırakan isimler. iyileşen kaptan Arda ise 3 ay sonra kadroya girdi.

Karşılaşmanın ilk bölümünde beklendiği gibi bol pozisyon yerine mücadele ön plana çıktı. 9. dakikada Sestak'ın pasında topla buluşan Fatih Tekke'nin dönerek yaptığı vuruş kalecide kaldı. 17'de soldan ceza sahasına giren Kewell'ın şutu çerçeveyi bulmadı. 18'de Sestak'ın sert vuruşunda Zapata gole izin vermedi.

24'te ceza sahasına gönderilen kornerde Özden yumrukladı. Cana'nın şutu savunmadan sekerken, Servet'in 3 metreden vuruşu üstten auta çıktı. Galatasaray, 31. dakikada Aydın'la öne geçti. Soldan ceza sahasına giren Pino, rakibini çalımladıktan sonra genç oyuncuya çıkardı. Aydın'a sadece topu boş kaleye göndermek kaldı: 0-1.

Sarı-kırmızılı takım, golden sonra baskısını arttırdı. 36'da Kewell'ın uzak mesafeden sert şutu Özden'de kaldı. Ankaragücü, 41. dakikada beraberliğe yaklaştı. Fatih'ten seken topa Serdar Özkan'ın gelişine sert şuyu yandan auta gitti. Bu ataktan sonuç gelmeyince, soyunma odasına 1-'lık sonuçla gidildi.

Başkent'te ikinci yarı tempolu başladı. 48. dakikada Stancu uzak mesafeden şansını denedi, Özden hata yapmadı. 52'de Ankaragücü'nün beraberlik golü geldi. Soldan kullanılan kornerde Klukowskii kafayla topu arka direğe aşırttı. Rakibine rağmen iyi yükselen Sestak, düzgün bir kafa vuruşuyla skora eşitlik getirdi: 1-1.

Galatasaray, 62. dakikada bir kez daha öne geçti. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Aydın'ın sert vuruşu üst direkten dönerken, Pino'nun ceza sahası dışından gelişine müthiş şutu filelerle buluştu: 1-1.

Oyuna ilk hamle Mesut Bakkal'dan geldi. Ankaragücü'nde Serdar-Özgür ve Gabric-Bednar değişiklikleri gerçekleşti. Galatasaray'da ise Stancu çıktı, Barış oyuna girdi. 70'de müsahit durumda topla buluşan Sapara, çerçeveyi bulamadı. İkinci golden sonra Ankaragücü risk alırken, Cimbom sahasından çıkmakta zorlandı.

Ev sahibi ekip, 79. dakikada tehlikeli geldi. Sapara'nın ortasına Rajnoch kafayla vurdu, ağlara gitmek üzere olan meşin yuvarlak Turgut'a çarptı. Hagi, 80'de Çağlar-Mustafa Sarp değişikliğine gitti. Bir dakika sonrasında ise ligde son maçına 11 aralık'ta çıkan Arda, Pino'nun yerine oyuna dahil oldu.

83. dakikada Arda'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gören Uğur Uçar, gelecek hafta Bursaspor'la oynayacakları maçta cezalı duruma düştü. 85'te Barış'ın şutu istediği gibi değildi. Başkent ekibi, 86'da bir kez daha skora eşitlik getirdi. Soldan yapılan ortayı Bednar aşırttı, Sestak'ın vuruşu filelerle buluştu: 2-2.

Sestak, 88. dakikada bir kez daha sahneye çıktı. Savunmanın anlaşmazlığını affetmeyen Sestak, ceza sahası çizgisi üzerinden yaptığı düzgün vuruşla skoru 3-2'ye taşıdı.

Ankara'da 3-2 kaybeden Galatasaray, Fenerbahçe derbisi öncesi aradığı morali bulamazken, 33 puanda kaldı. Mesut Bakkal'ın talebeleri ise 31 puana yükseldi.

ANKARAGÜCÜ: 3 - GALATASARAY: 2
Stat: Ankara 19 Mayıs Stadı
Hakemler: Halis Özkahya, Ali Saygın Ögel, Volkan Narinç
Ankaragücü: Özden, Uğur, Zewlakow, Rajnoch, Klukowski, Gabric (Dk. 65 Bednar), Adem, Sapara, Serdar Özkan (Dk. 65 Özgür), Fatih Tekke (Dk. 78 Turgut), Sestak
Galatasaray: Zapata, Neill, Servet, Hakan Balta, Çağlar (Dk. 79 Mustafa Sarp), Cana, Aydın, Ayhan, Pino (Dk. 83 Arda), Kewell, Stancu (Dk. 65 Barış)
Sarı kartlar: Adem, Uğur (Ankaragücü) Cana, Çağlar (Galatasaray)
Goller: Dk. 32 Aydın, Dk. 63 Pino (Galatasaray) Dk. 53, 86 ve 88 Sestak (Ankaragücü)