Ankaragücü Galatasaray 3-2 maç özeti

Ankaragücü Galatasaray maç özeti. Ankaragücü Galatasaray maçın golleri. Ankaragücü Galatasaray maçı 3-2 bitti.Ankaragücü Galatasaray maçı dakika dakika goller. Süper Lig Ankaragücü Galatasaray maçı özeti ve detaylar

Ankaragücü Galatasaray maç özeti. Ankaragücü Galatasaray maçın golleri. Ankaragücü Galatasaray maçı 3-2 bitti.Ankaragücü Galatasaray maçı dakika dakika goller. Süper Lig Ankaragücü Galatasaray maçı özeti ve detaylar

Spor Toto Süper Lig'de 25. hafta maçında Ankaragücü zorlu rakibi Galatasaray'ı son dakikalarda bulduğu gollerle 3-2 mağlup etti! Spor Toto Süper Lig'de 25. hafta maçında Ankaragücü sahasında Galatasaray'ı konuk etti. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan mücadeleyi sarı lacivertli ekip 3-2 kazandı.

Ankaragücü'ne galibiyeti getiren golleri ise 52, 86 ve 88. dakikalarda Stanislav Sestak attı. Galatasaray'ın gollerini 32. dakikada Aydın Yılmaz ve 62. dakikada Juan Pablo Pino kaydetti. Önümüzdeki hafta cuma günü derbi karşılaşmasında Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Galatasaray; zorlu derbi öncesinde yine puan kaybetti. Sezonun ikinci yarısında Bursaspor'a 2-0, Gaziantepspor'a 1-0 ve IBB'ye 3-1 yenilerek deplasmanda gülemeyen Galatasaray, bu kötü serisine Ankaragücü deplasmanında da devam etti. Bu sonucun ardından Galatasaray 33 puanda kaldı. Ankaragücü ise puanını 31'e yükseltti.Önümüzdeki hafta Galatasaray sahasında Fenerbahçe ile, Ankaragücü ise deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak.

Ankaragücü Galatasaray 3-2 maç özeti ANKARAGÜCÜ  GALATASARAY MAÇI CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

Ankaragücü Galatasaray 3-2 maç özeti ANKARAGÜCÜ GALATASARAY MAÇI FOTO GALERİ


PINO VE KEWELL 11'DE

Spor Toto Süper Lig'deki Ankaragücü-Galatasaray maçında, konuk ekipte 3 futbolcu sakatlık ve sarı kart cezası nedeniyle forma giyemedi. Sarı-kırmızılılarda, sarı kart cezalısı Milan Baros ile sakatlıkları süren Sabri Sarıoğlu ve Serkan Kurtuluş, Ankaragücü karşısında sahaya çıkamadı. Bu arada, teknik direktör Gheorghe Hagi, uzun bir aradan sonra yıldız futbolcu Arda Turan'a maç kadrosunda yer verdi. Hagi ayrıca, sarı kart sınırından bulunan Arjantinli oyuncu Culio'yu da Ankara'ya getirmedi. Galatasaray Teknik Direktörü Hagi, Avustralyalı Harry Kewell ve Pino'ya uzun bir aradan sonra ilk 11'de forma verdi. Sarı-kırmızılılarda Kewell ve Pino da uzun bir aradan sonra Hagi'nin kozları olarak sahaya çıktı. Bu arada, Fenerbahçe'den, Galatasaray'a devre arasında transfer olan Kazım Kazım da ilk kez yedek soyundu ve görev bekledi.

ANKARAGÜCÜ'NDE VITTEK KADRODA YOK

Teknik direktörlük görevine Mesut Bakkal'ın getirilmesinden sonra çıktığı ilk maçta Konyaspor karşısında 2-0'lık galibiyet alan Ankaragücü'nde, soğuk algınlığı devam eden Robert Vittek ve Metin Akan ile sakat futbolcular Güven, Cerny, Aydın, Murat ve İshak maç kadrosunda yer almadı.

BİR DAKİKA ARAYLA İKİ POZİSYON

Karşılaşmaya iki takım da dengeli bir futbolla başlarken; ilk 15 dakika pozisyonsuz geçti. Galatasaray rakip kalede ilk tehlikeli gol girişimine giren ekip oldu. 17. dakikada Pino'nun pasıyla hareketlenerek, ceza alanına sol taraftan giren Kewell'in yerden cılız vuruşunda top yandan auta gitti. Bir dakika sonra ise Ankaragücü, G.Saray kalesinde etkili oldu. 18. dakikada Gabriç'in pasında ceza sahası yayında topla buluşan Sestak'ın cılız şutunda kaleci Zapata meşin yuvarlağı yatarak kontrol etti.

AYDIN YILMAZ ATTI; AMA ASLAN PAYI PİNO'NUN!

Daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmada, takımlar duran toplarla etkili olmak isterken; gol perdesini açan isim Aydın Yılmaz oldu. 32. dakikada gelişen Galatasaray atağından çalımlarla ceza alanına giren Pino, pasını rahat bir durumda bulunan Aydın'a aktardı. Bu futbolcu da yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin solundan ağlara gönderdi. Golde Aydın'a pozisyonu hazırlayan Pino, golün gizli kahramanıydı: 0-1

SESTAK SKORU DENGELEDİ: 1-1

İkinci yarının ilk dakikalarında Galatasaray daha baskılı gözükse de, Ankaragücü köşe vuruşunda beraberlik golünü yakaladı. 52. dakikada Marek Sapara'nın ön direğe kullandığı kornerde, Klukowski'nin kafayla arka bölgeye aşırdığı topa boş pozisyonda Stanislav Sestak vurdu ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1

PINO'DAN HARİKA BİR GOL!

Beraberlik golünün ardından Galatasaray rakip yarı alanda daha fazla gözükmeye başladı ve 62. dakikada yeniden öne geçti. Aydın Yılmaz'ın ceza alanı solundan şutu üst direkten geri dönerken; ardından top Pino'ya geldi. Bu kez ceza sahası sağından Pino'nun kavisli şutu köşeye giderken; kaleci Özden'in çabaları ise yetersiz kaldı. Çok güzel bir gol kayededen Pino skoru 2-1 yaptı: 1-2

İKİ TAKIMDA DEĞİŞİKLİKLER

Dakikalar 65'i gösterdiğinde iki takım da değişikliklere gitti. Ankaragücü'nde Serdar Özkan ve Gabric yerlerini Bednar ve Özgür Çek'e bırakırken; G.Saray'da Stancu'nun yerine Barış Özbek girdi.

SESTAK İKİ DAKİKADA İKİ GOL ATTI!

Sarı kırmızılı ekipte Arda Turan uzun bir aradan sonra 82. dakikada Pino'nun yerine dahil oldu.

Yenik duruma düşen Ankaragücü, Galatasaray kalesinde tehlikeler oluştururken; bu ataklardan sonuç alamadı. Özellikle kanatlardan Özgür Çek ile etkili olan sarı lacivertli ekip; son 4 dakikada skora gitti.

86. dakikada sol kanattan yapılan orta, kafayla arkaya aşırıldı. O bölgede boş pozisyondaki Sestak kafayı vurdu. Kaleci Zapata topa yetişti; ancak müdahalesi yetersiz kaldı ve top filelerle buluştu: 2-2

Beraberlik golünden iki dakika sonra ise Stanislav Sestak bir kez daha sahneye çıktı. Galatasaray savunması kendi yarı alanında topu bir türlü uzaklaştıramadı. Ceza sahası yayı üzerine seken meşin yuvarlağa Sestak gelişine vurdu ve skoru 3-2'ye getirdi.

Zorlu 90 dakikada gelişen diğer pozisyonlardan sonuç çıkmadı ve Sestak 86. ve 88. dakikalarda attığı gollerle takımını galibiyete taşıdı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

17. dakikada Pino'nun pasıyla hareketlenerek, ceza alanına sol taraftan giren Kewell'in yerden cılız vuruşunda top yandan auta gitti.
18. dakikada Gabriç'in pasında ceza sahası yayında topla buluşan Sestak'ın cılız şutunda kaleci Zapata meşin yuvarlağı yatarak kontrol etti.
24. dakikada Pino'nun soldan kullandığı köşe atışında ceza alanı içinde sağ tarafta buluşan Cana'nın şutunda topa son dokunan Servet'in vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üstünden auta çıktı.
32. dakikada gelişen Galatasaray atağından çalımlarla ceza alanına giren Pino, pasını rahat bir durumda bulunan Aydın'a aktardı. Bu futbolcu da yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin solundan ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.
41. dakikada Sapara'nın soldan ön direğe gönderdiği top Fatih'ten sekerken, Serdar'ın önünde kaldı. Serdar'ın zayıf vuruşunda top yandan auta çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

48. dakikada Stancu'nun yaklaşık 20 metreden attığı sert şutta kaleci Özden yatarak, topu tek hamlede kontrol etti.
49. dakikada Sapara'nın kullandığı serbest atışta ceza alanı içinde iyi yükselen Rajnoch'un kafa vuruşunda top direğe çarparak, auta gitti.
52. dakikada Sapara'nın sol taraftan kullandığı köşe atışında ön direkte Klukowski topu arkaya aşırttı. Arka direkte iyi yükselen Sestak'ın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-1
62. dakikada gelişen Galatasaray atağında ceza alanına girerken topla buluşan Aydın'ın vuruşunda top üst direkten döndü. Dönen topu defans uzaklaştıramayınca meşin yuvarlak Pino'nun önünde kaldı. Pino, topu hafif sağa çekip mükemmel bir şutla filelere gönderdi: 1-2
69. dakikada Barış'ın yaklaşık 20 metreden attığı sert şutta kaleci Özden topu iki hamlede kontrol edebildi.
71. dakikada Uğur'un sağdan kale alanı içine gönderdiği topa kaleci Zapata ile Neill'in anlaşmazlığı sonrasında Sapara, meşin yuvarlağı penaltı noktası üzerinde önünde buldu. Bu futbolcu çok kötü bir vuruş yapınca top üstten auta çıktı.
79. dakikada Klukowski'nin sağdan yaptığı ortada penaltı noktası üzerinde Doğan'ın kafa vuruşunda top yandan dışarı gitti.
86. dakikada sağdan ceza alanına gelen topu ön direkte Bednar arka direğe aşırttı. Arka direkteki Sestak ilk golde olduğu gibi topa kafayı vurdu ve kaleci Zapata'ya da çarpan top ağlarla buluştu: 2-2
88. dakikada kaleyi tam karşıdan gören pozisyonda ceza alanı içinde topla buluşan Sestak'ın vuruşunda top Zapata'nın solundan ağlara gitti: 3-2
Karşılaşma, Ankaragücü'nün 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

SPOR TOTO SÜPER LİG: ANKARAGÜCÜ 3 - 2 GALATASARAY
Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Halis Özkahya, Ali Saygın Ögel, Volkan Narinç
Ankaragücü: Özden, Uğur, Rajnoch, Zewlakow, Klukowski, Gabriç (Dk. 65 Bednar), Adem, Sapara, Serdar (Dk. 65 Özgür), Sestak, Fatih (Dk. 79 Doğan)
Galatasaray: Zapata, Neill, Servet, Hakan, Çağlar (Dk. 80 Mustafa), Aydın, Stancu (Dk. 66 Barış), Cana, Ayhan, Pino (Dk. 82 Arda), Kewell
Goller: Dk. 32 Aydın, Dk. 62 Pino (Galatasaray), Dk. 52, Dk. 86 ve Dk. 88 Sestak (Ankaragücü)
Sarı kartlar: Dk. 33 Adem, Dk. 83 Uğur (Ankaragücü), Dk. 44 Cana, Dk. 74 Çağlar, Dk. 89 Ayhan (Galatasaray)