Yaban Hayvanlarına Yem Desteği

Karaman‘da, yaban koyunları ve yılkı atları için Karadağ‘ın belirli yerlerine yem bırakıldı.

Karaman İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Karadağ‘ın en yüksek kesimlerindeki yaban koyunları ve yılki atlarının yaşadığı noktalara yonca balyalarını bıraktı. İl Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Duran, Karadağ‘da 25 adet Anadolu yaban koyunu ve 400‘dan fazla yılkı atı yaşadığını söyledi. Bu hayvanların, kar çok yağdığı zaman yiyecek bulmakta zorlandığını ifade eden Duran, yaban koyunları ve yılki atları için yaz aylarında bol miktarda yonca temin edip, depolara yığdıklarını bildirdi.

Duran, kışın kar yağdığında bu yoncaları Karadağ‘da belirli yerlere bıraktıklarını ifade ederek, ‘‘Doğal hayatın devam etmesine yardımcı olmak bizlerin görevleri arasında. Kış boyunca yol kenarlarına kuşlar için yem bıraktık. Bugün de Kılbasan beldemizin hemen yakınındaki Karadağ‘a yaban koyunları ve yılkı atları için yonca bıraktık. Bu hayvanlar Karaman‘ın ve Karadağ‘ın simgesi olan hayvanlardır. Biz yemleme çalışmalarımızı ihtiyaç oldukça sürdüreceğiz. Ben vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak

istiyorum; doğamıza ve yaban hayatına sahip çıkalım. Yaban hayatın sürmesi için bizlerin çabaları tek başına yeterli olmayabilir. Herkesin destek olması gerekir" diye konuştu.

Kaynak: İHA