Van‘da 8 Saatlik Hasta Kurtarma Operasyonu

Van‘ın Başkale ilçesinde, ikinci çocuğuna hamile olan kadının kapalı yollardan hastaneye ulaştırılması için sürdürülen 8 saatlik çalışma mutlu sonla bitti.

Başkale‘yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar küreme araçları geceli gündüzlü temizleme çalışmaları yaptığı halde birçok yerleşim noktasına zorlukla ulaşılıyor. İlçe merkezinden 40 kilometre uzaklıktaki 2400 rakımlı Savaş köyü Yukarı Durak mezrasında ikinci çocuğuna hamile olan 32 yaşındaki Nuriye Günay‘ın doğum sancıları tutunca durum 112 Acil Servis ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ekiplerine bildirdi. Önde Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri, arkada 112 Acil Servis

ambulansı güçlükle ilerledi. Yolların engebeli kardan dolayı kapalı olması sonucunda köye ancak 8 saatte ulaşılabildi. Operasyonunda, ambulans defalarca zincir kırarak şarampole kaydı. Dönüşte kar küreme aracından önce yola çıkan ambulans birkaç kere kara saplandı. Sağlık ekipleri ilk müdahaleyi köyde yaptı. Sonunda Başkale Devlet Hastanesi‘ne yetiştirilen Nuriye Günay, doğum servisinde müşahede altına alına alındı. Hastanede yapılan tedavi ve incelemelerden sonra, bebeğin ters dönmesinden dolayı doğum

sezaryenle gerçekleştirildi.

Başkale Devlet Hastanesi Baştabibi Opr. Dr. Memet Ata Gökalp, kız bebeğin ve annenin sağlık durumlarının iyi olduğunu, yapılacak tedaviden sonra her ikisini de taburcu edeceklerini belirtti.

Hastanede ameliyatla dünyaya gelen kız çocuğuna annesi tarafından 8 saat boyunca çok zor şartlarda köye ulaşmak için gelen ebenin ismi verildi. Anne Nuriye Günay, "Eğer biraz daha geç kalınmış olsaydı belki bebeğimi kaybedebilirdim. Çok zor şartlarda saatler boyu uğraşarak benim için köye gelen sağlık personeline teşekkür ederim. Kızımın adını ‘Gülsüm‘ koydum" dedi.

Baba Cezmi Günay da çok mutlu olduğunu belirterek, "Bizim için yolları açtıran Kaymakam ve Başkale Devlet Hastanesi yetkililerine eşimi kurtardıkları için minnettarım" diye konuştu.

Kaynak: İHA