Naylon Poşete Hayır Kampanyası

İnegöl Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından ‘Naylon poşete hayır‘ sloganı ile başlatılan kampanya çerçevesinde marketlere bez torba dağıtıldı.

Üzerinde ‘Doğayı korumak elimizde‘, ‘Yaşanabilir bir dünya için bez torba kullanalım‘ sloganlarının bulunduğu bez torbalar Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Çevre Sağlık Komisyonu Başkanı Ayşe Balcı, Belediye Temizlik İşleri Müdürü Ali Uzun ve Belediye Veteriner Hekimi Mesut Karıman tarafından dağıtıldı. Atatürk Bulvarı üzerindeki marketlere giren heyet, vatandaşlara naylon poşetin zararlarını anlatıp, bez torba kullanmalarını istedi.

Çevre ve Sağlık Komisyonu olarak bir yıldır naylon poşetlerle mücadele ettiklerini belirten Çevre Sağlık Komisyonu Başkanı Ayşe Balcı, "Bu bir süreç, vatandaşımızı bu süreçte daha iyi bilgilendirmemiz gerekiyor. Bu uygulamalarımız daha çok marketlerde, pazarlarda ve alışveriş merkezlerinde yapacağız. Bugün Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan marketlerde bu uygulamayı yaptık. Vatandaşlarımızı bilgilendirmek çok önemli. Onlara, alışverişlerinde bez torba kullanma alışkanlığı kazandırmalıyız. Naylon torba alışkanlığından vatandaşlarımız çok kolay vazgeçemiyor. Bunu yaptığımız uygulamalarda da gördük. Bu konuda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Vatandaşlarımızın bez torba ile alışveriş yapmalarını arzu ediyoruz. Biz yaklaşık bir yıldır bu çalışmayı yürütüyoruz" dedi.

Kaynak: İHA