İsveç‘te Sözde Ermeni Tasarısı Protesto Edildi

Geçen yıl 11 Mart tarihinde İsveç parlamentosunda kabul edilen sözde Ermeni soykırımı tasarısı Türk ve Azeri derneklerinin katılımıyla protesto edildi.

İsveç parlamentosunda geçen yıl 1 oy farkla kabul edilen sözde soykırımı protesto etmek için İsveç‘teki bütün Türk Federasyonları, Azerbaycan Federasyonu, Türkmen Federasyonu ve Azerbaycan Kongresi, İsveç Parlamentosu önünde toplandı. Hocalı katliamının resimlerinin bulunduğu pankartları taşıyan protestocular daha sonra İsveç parlamentosuna siyah çelenk bıraktı. Siyah çelenk bırakma eyleminden sonra vatandaşlarımız sessizce dağıldılar.

İsveç Ülkü Ocakları Başkanı İHA‘ya yaptığı açıklamada, İsveç‘teki Sosyal Demokrat Parti, Sol Parti ve Çevre Partisi‘nin geçen yıl İsveç Parlamentosu‘nda sözde Ermeni soykırım tasarısını kabul ettirdiğini söyleyerek, "Biz bunu protesto etmek için burada toplandık. Geçen sene gaflet içerisinde, yanlışlıkla, seçim uğruna, birkaç Süryani ve Ermeni‘nin baskısıyla aldırılan kararın yanlış olduğunu tekrar onlara hatırlatarak geri çekmeleri için çaba harcıyoruz. Vatandaşlarımızın burada gerçekleştirdikleri

gayretler sonucunda, Sosyal Demokratlar da yapmış oldukları tarihi hatanın farkına varırlar" şeklinde konuştu.

Protestoyla ilgili açıklamalarda bulunan Azerbaycan Kongresi Başkanı Amil Mirzayev de Ermenilerin bugün de saldırılarına devam ettiğini belirterek geçtiğimiz günlerde küçük bir çocuğun Ermeni keskinci nişancı tarafından vurularak öldürüldüğünü söyledi.

Stockholm‘deki gösteriye ayrıca İsveç İşçi dernekleri Federasyonu, Türk Gençlik Federasyonu, Azerbaycan Kongresi, Azerbaycan Federasyonu, İsveç Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk Kadın Federasyonu, İsveç Düşünce ve Kültür Derneği ve İsveç Ülkü Ocakları katıldı.

Kaynak: İHA