Hatay’Da Dernek Açılışı

Hatay’ın Merkez İlçesi Antakya’da faaliyet gösterecek olan Kırıkhanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği (40HANDER) törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman, MHP Hatay Milletvekili İzzettin Yılmaz, HGC Başkanı Ahmet Yetişen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Dernek Başkanı Şemsettin Alıcıoğlu, yaptığı konuşmada “Antakya Nüfus Müdürlüğü adrese dayalı verilerine göre sadece Antakya merkezde yaşayan Kırıkhan doğumluların sayısının 8 bin 514 olduğu düşünülecek olursa, Kırıkhan’a gönül veren dostlarımızla var olan sosyal sermayemizi kültürel, eğitsel, sosyal faaliyetlere dönüştürmemizin bir zorunluluk oluşturduğunu görerek bu yola çıktık. Bu yola çıkarken elimizde olan en büyük sermayemiz sizlere olan inancımız ve Kırıkhan’ımıza duyduğumuz büyük sevdamızdı. Özel sorunlara özel çözümler üreten, kolaylaştırıcı mekanizması olan, temsil grafiği yüksek, sivil toplum örgütlenmesinin en güzel örneği olan ‘40hander’in hedeflerini sıralayacak olursak; proje ekibiyle Kırıkhan’a sosyal refah projeleri oluşturmak, dernek binasının kadınlara yönelik aktivitelerin merkezi olması, öğrencilere yönelik kurs organizasyonları gerçekleştirmek, kayıtlı üye sayımızı bir yıl içinde 720’den 1500’e çıkarmak” şeklinde konuştu.

MHP Hatay Milletvekili İzzettin Yılmaz da, derneğin, sosyal ve kültürel alanda yapacağı faaliyetlerle sadece Kırıkhan’a değil, Hatay’a hizmet vereceğini belirtti.

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Savaş ise, sivil toplum kuruluşlarının önemli görevi yerine getirdiklerini belirterek, Kırıkhanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin tüm Hatay’a hizmet edeceğine inandığını söyledi.

Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman da, derneğin hayırlı hizmetler yapacağına yürekten inandığını ve destek vereceklerini ifade etti. Konuşmaların ardından derneğin açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Kaynak: İHA