Giresun’Da Ak Parti, Chp Ve Mhp’Nin Aday Adayları

2011 Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde kamudan istifaların sona ermesiyle siyasi partilerde de aday adayları netleşmeye başladı.

Giresun’da mevcut milletvekillerinin haricinde AK Parti’de 15, CHP’de 8 ve MHP’de ise 6 kişinin resmi olarak aday adaylığı için müracaat ettiği öğrenildi. AK Parti’den iki, MHP’den bir bayan aday adayı olurken, CHP’den ise henüz aday adaylığını açıklayan bir bayan çıkmadı.

Siyasi partilerden edinilen bilgilere göre AK Parti’den emekli memur Şengül Şahin, ev hanımı Nilüfer Demir, Makine Yüksek Mühendisi Halil İbrahim Şengün, İnşaat Mühendisi Mehmet Geldi, Avukat Aytekin Şenlikoğlu, Prof. Dr. Turhan Karadeniz, Avukat Serkan Özdemir, Mali Müşavir Ahmet Çıtlakoğlu, Gürsel Karaibrahim, Kadir Çolak, Bulancak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Emür, Diş Doktoru Mustafa Pul, Eski Milletvekili Hasan Aydın, Bürokrat Ercan Türk ve TEDAŞ eski İl Müdürü Köksal Çamaltı aday adaylığı için müracaat etti.

CHP’den ise İnşaat Mühendisi Aykut Gezmiş, Eczacı Selahattin Karahmetoğlu, emekli Kadri Güven, emekli öğretmen Mustafa Aydın, Eczacı Eyüp Bektaşoğlu ve Eczacı Basri Gürsoy’un, Giresun eski milletvekili Av. Rüştü Kurt’ta, Emekli Murat Ersoy aday adayı oldu.

Giresun’da aday adaylığı için en az müracaatın yapıldığı parti ise MHP oldu. MHP’de ise Avukat Ünzile Yüksel, yönetim kurulu üyeleri Ertuğrul Tığlı, Ömer Karaman, Yağlıdere ilçe Başkan yardımcısı Adem Aydın ve Tirebolu Denetleme Kurulu üyesi Ali Akgün‘ün ve emekli öğretmen Abdullah Karaosmanoğlu en son adaylığını açıklayan isim oldu.

Müracaatların henüz devam ettiği süreçte siyasi partilere müracaat için başka isimlerinde aday olması bekleniyor.

Kaynak: İHA