Foça‘da Yolcu Otobüsü Devrildi

İzmir‘in Foça ilçesinde bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada can kaybı olmazken, 5‘i asker 9 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza, Foça Gerenköy Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Foça-İzmir seferini yapan Muhsin T. (34) yönetimindeki 35 FA 1575 plakalı otobüs, benzinlikten kontrolsüz bir biçimde çıkan Orhan B.‘nin (47) kullandığı 35 PH 454 plakalı kamyona çarpmamak için direksiyonu kırınca önce yol kenarında bulunan beton elektrik direğine çarptı. Çarpmanın etkisi ile otobüs yolun solundaki şarampole devrildi. 9 yolcunun bulunduğu otobüste Fatih Yılancı, Murat Türk, Enis Budak, İbrahim Çetiner, Oktay

Gümüşkavak, Çetin Ünlü, Levent Şeker, Azmi Yavuz ve Hülya Kurtulmuş, kazadan yaralı olarak kurtuldu.

SIKIŞAN YOLCULAR İTFAİYE TARAFINDAN KURTARILDI

Vatandaşların ihbarı ile olay yerine gelen 112 ekipleri, otobüste sıkışan yolculara ilk müdahaleyi yaptı. 110 AKS ekibi ise sıkışan yolcuları çıkarmak için yoğun çaba sarf etti. Yaralılar, ambulanslarla Menemen Devlet Hastanesi‘ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılar arasında hayati tehlikesi bulunan kimsenin olmadığı açıklandı.

Kazadan yaralı olarak kurtulan yolcular arasında 5 askerin de bulunduğu ve vatani görevlerini yaptıkları Foça ilçesindeki birliklerinden dağıtım iznine gittikleri öğrenildi.

Kazadan yara almadan kurtulan otobüs sürücüsü Muhsin T., jandarmaya verdiği ilk ifadede, benzin istasyonundan kontrolsüz bir şekilde aniden önüne çıkan kamyona çarpmamak için direksiyonu sola kırınca direğe çarptığını ve aracın devrildiğini söyledi. Kamyon sürücüsü Orhan B. de jandarma tarafından gözaltına alındı.

Kaza sonrası trafik bir süre tek şerit üzerinden sağlandı. Kullanılamaz hale gelen otobüs kurtarıcı yardımıyla çekilirken, kaza yerinde toplanan meraklı kalabalık ekiplerin çalışmasını güçleştirdi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: İHA