Engelliler İçin Fransa‘dan Nepal‘e Seyahat

Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için Fransa‘dan Nepal‘e pedal çeviren Fransız vatandaşı Vincent Bernard, Denizli Valiliğini ziyaret etti.

Fransız vatandaşı mühendis Vincent Bernard, dağcılık yaparken kaza geçirdiğinden ve engelli halinden dolayı 2 sene iş bulamamasından dolayı, konuya ve engellilerin durumuna dikkat çekmek amacıyla Fransa‘dan başladığı yolcuğuna devam ediyor. Nepal‘e kadar bisikletle seyahat etmeyi hedefleyen Bernard, yaptığı bu seyahatleri çeşitli sponsorların katkılarıyla gerçekleştiriyor.

Fransa‘dan yola çıkan ve yolu Denizli‘ye düşen Bernard, destek almak amacıyla Denizli Valiliği‘ne müracaat etti. Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin tarafından Denizli Valiliği AB Daimi Temas Noktası‘nda ağırlanan Bernard‘a Denizli Valiliği‘nin sahip çıktığını belirten Ertekin, "Vincent çok anlamlı bir proje gerçekleştiriyor. Engellilerin dikkat çekmek amacıyla Fransa‘dan yolan çıkan Vincent‘e Valilik olarak sahip çıkıyoruz. İlimizde kalacağı iki gün boyunca kendisine konaklama imkanı sağlayacağız.

Valilik Proje Ofisi olarak birçok projeye rehberlik yapıyoruz. Böyle anlamlı bir proje gerçekleştiren Vincent‘e destek olmak amacıyla Türk misafirperverliğini kendisine mümkün olduğunca göstererek ilimizden en güzel duygularla ayrılmasını sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

Yerel bir televizyon kanalının da sponsorluk yapacağı Vincent Bernard, iki gün boyunca ilimizde olacak ve sonra Nepal‘e doğru olan yolculuğunu sürdürecek.

Kaynak: İHA