Diyarbakır‘da Seçim Çalışmaları

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa eden Yasin Yıldız, düzenlediği bir basın toplantısı ile seçim vaatlerini açıkladı.

Ofis semtinde bulunan AZC Plaza‘da bir restoranda basın mensupları ile buluşan Yasin Yıldız, kamu görevinden ve Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanlığı görevinden istifa ederek aday adaylık başvurusu yaptığını söyledi. Milletvekili aday adaylığında şahsi beklentilerinden ziyade bölge ve ülkeye yönelik projelerle millete hizmet etmek gayesi içerisinde olduğunu belirten Yıldız, 2011 seçimlerinin çok önemli olduğunu kaydetti. Yıldız, Cumhuriyet tarihinde ilk defa sivil bir anayasa hazırlama

iradesi oluştuğunu ve bu iradenin Türkiye Büyük Millet Meclisi‘ne güçlü bir şekilde taşınmasının herkes için önemli olduğunu dile getirdi. Bazı siyasi partilerin vesayetçi-kutsal devlet anlayışıyla oluşturdukları eylem ve söylemlerine itibar edilmemesi gerektiğini belirten Yıldız, "Milletimizin özgür bir ortamda, barış ve kardeşlik duygularıyla sandık başına gitmesi, oyunu kullanması millet iradesi açısından önemlidir. Aksi takdirde totaliter, baskıcı Orta Doğu devletlerinden farkımız olmaz" dedi.

Adaylığının kesinleşmesi ve milletin teveccühü ile seçilmesi durumunda yapmak istediği vaatleri de anlatan Yıldız, bugüne kadar yaptıklarının bundan sonra yapacaklarının teminatı olduğunu söyledi. Yıldız, "Milletin teveccühü ile seçilmem durumunda, Kürt sorununun barış ve demokrasi içinde, demokratik yollarla çözümü için üzerime düşeni yapacağım. Temel insan hakları önündeki tüm engellerin kaldırılması için çalışacağım. Eğitimi öncelikli sorun görerek özellikle ilimiz ve bölgemiz için pozitif ayrımcılık

sağlayıp fiziki altyapı eksikliklerini gidermeye çalışacağım. Gelir dağılımının adil olması konusunda üzerime düşeni yapacağım. İhale yolsuzluklarını önlemek adına kırım miktarını kaldırmak için mücadele edeceğim. Millet menfaatlerini kişisel menfaatlerin önünde tutacağıma söz veriyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA