Çanakkale Şehitleri Anısına Karanfil

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü (BYEGM) Murat Karakaya, "Şehitlerimizin anısına saygının ifadesi olarak fotoğrafları karanfillerle süsledik" dedi.

BYEGM Sanat Galerisi‘nde Çanakkale Savaşları‘nın 96. yıldönümü münasebetiyle "Atatürk ve Çanakkale" konulu fotoğraf sergisi açıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı sergide yer alan fotoğraflar şehitlerin anısına olan saygının ifadesi olarak karanfillerle süslendi.

BYEGM fotoğraf arşivinden seçilen fotoğraflardan oluşan serginin açılışında konuşan BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, Çanakkale Zaferi‘nin tarihimizdeki önemine değindi. Bu savaşın Yeni Zelanda ve Avustralya ile olan dostluğumuza da büyük katkısı olduğunu belirten Karakaya, "Bu önemli kahramanlık ve dostluk destanını her yönüyle gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin başlıca görevi olmalıdır. Açtığımız bu serginin, faydalı bir kültür hizmeti olduğuna inanıyorum. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ü

ve tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkmalıyız" dedi.

Sergi açılışında ayrıca Gazi Üniversitesi emekli öğretim üyelerinden Mustafa Firengiz, Çanakkale Zaferinin önemini anlatan bir konuşma yaptı. Daha sonra Mehmet Akif Ersoy‘un Çanakkale Şehitlerine şiirini okudu. Bu arada izleyicilerin duygulandığı görüldü. Genel Müdürlüğün Sanat Galeri‘sinde açılan fotoğraf sergisi 19 Mart 2011 tarihine kadar açık kalacak.

Kaynak: İHA