Bitlis‘te Milletvekili Aday Adaylar Belli Olmaya Başladı

Bitlis‘te 12 Haziran milletvekili genel seçimlerinde Ak Partiden aday olacaklar yavaş yavaş belli olamaya başladı.

Tatvan ilçesinde ikamet eden ve Tatvan İlçe Müftülüğü, Bitlis Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü, Tatvan Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü görevlerinde bulunan Mücahit Kumandaveren Ak Parti‘den aday adayı olduğunu açıkladı.

Kumandaveren konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, 12 Haziran‘da yapılacak olan genel seçimlerin dünya, Ortadoğu ve özellikle Türkiye açısından taşıdığı büyük önemin farkında olduklarını ifade etti.

Mücahit Kumandaveren, "Seçimlerden hemen sonra yeni, demokratik ve katılımcı bir Anayasa ve 2023 vizyonuyla

Türkiye‘yi şaha kaldıracak süreci gören ve izleyen biri olarak bu kutlu yolculukta Adalet ve Kalkınma Partisi‘nin saflarında yer almanın gururunu yaşamaktayım. Allah izin verirse çok daha güzel günleri birlikte yaşayacağımız inancındayım. Bugün bu, özveri gerektiren çalışmalar içerisinde bir milletvekili olarak göreve talip olduğumu paylaşmak istiyorum. Talip olduğum sorumluluğun büyüklüğünün, zorluğunun ve öneminin bilincindeyim. Bu sorumluluğun üstesinden gelebilecek bilgi, donanım ve özgüvene sahip olduğumu belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Aday adayı Kumandaveren, "Amacımız siyaseti iyi okumak, gerçek siyasetin manasını derinden kavramak ve fikirsel eksendeki birikimleri icraata dökmek suretiyle siyaset yapmak ve siyasal akıl ile milletin talepleri arasında köprü kurabilmektir. Bu hususta samimi olduğumuzun altını çizmek istiyorum. Ezberleri bozmak, geleceğe yönelik sağlam bakış açısıyla iddialı adımlar atmak suretiyle mümkün olacaktır. Genelde ülkemiz, özelde de güzel Bitlis‘imiz için düşüncelerimiz, umutlarımız ve hayallerimiz vardır. Bunları gerçekleştirebilmek için sadece elimizi değil, tüm vücudumuzu taşın altına koymaya hazırız. Müreffeh ve mutlu bir Bitlis için ilimizin kendi iç dinamiklerini, soysal, kültürel, siyasi ve ekonomik güç kanallarını senkronize, entegre ve koordine ederek sıçrama hareketini

Gerçekleştirmek en önemli hedefimiz olacaktır. İradenin gerçek sahibi olan millete rağmen değil, onların öncülüğünde, onlara hizmet edecek bir siyasi anlayışla doğru ve kalıcı politikaların üretilebileceği kanaatindeyim. Bu bilinçle 12 Haziran‘da yapılacak genel seçimlerde Bitlis‘e milletvekili olarak hizmete talip olduğumu bir kez daha vurgulamak istiyorum" dedi.

Ak Parti milletvekili aday adayı Mücahit Kumandaveren 1973 yılında Tatvan‘da doğdu. Evli olan Kumandaveren, Hacettepe Üniversitesi Ankara İİBF İktisat Lisans mezunu olup Arapça, Kürtçe ve Fransızca bilmektedir.

Kaynak: İHA