Başkan Özbilen’Den Eğitime Deste

Kars Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, 286 öğrenciye YGS ve LYS hazırlık kitabı dağıttı.

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe merkezi ve köylerde Üniversite sınavına hazırlanan 286 lise son sınıf öğrencisine, 572 adet YGS ve LYS’ye hazırlık kitabı hediye etti.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Belediye Encümenleri Feramuz Kaya, Nuri Çayır ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kamiloğlu ile birlikte Sarıkamış Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere YGS ve LYS’ye hazırlık kitabı dağıttılar.

Burada bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Ermiş, “İlk dönemin sonuna kadar 6 saat çalışılması gerekiyor ise, ikinci dönemden itibaren 8 saat çalışmanız gerekmektedir. Mutlaka 8 saat çalışınki Üniversite de 8-10 saat çalışmanız gerekecek. Günlük programınız olmalı. Bu programı okulunuzda öğretmenlerinizle birlikte hazırlaya bilirsiniz. Yani net çalışın. Çalışırken, mesela günlük bir program yapıyorsunuz, 2 saat Türkçe, 2 saat matematik, vs. araya başka işler girdiği zaman mutlaka onu o gün telafi edin. Bazen olur sıkılırsınız. Canınız çalışmak istemiyordur sıkılmışsınızdır, soru çözün. Ve yavaş yavaş günlük çözdüğünüz soru sayısını da bine çıkarmaya çalışın. Üniversite sınavları yaklaşmaya başladıkça günlük 8 saatlik çalışma süreniz içerisinde çözdüğünüz soru sayısını bine çıkarın. İyi bir yeri kazanmak isteyenler bu dediklerimi yapsınlar. Bu kitaplardan sadece sizin okulunuzda değil diğer Liselerdeki öğrencilere de dağıtılıyor. O yüzden Belediye Başkanımızı tebrik ediyor, kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaymakam Ermiş, daha sonra Başkan Özbilen’e eğitime yapmış olduğu katkıdan dolayı plaket verdi.

Sarıkamış’ta eğitim seviyesini daha da yükseltmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Özbilen, “İlçemizde okuyan lise son sınıf öğrencilerini düşünerek 286 öğrencimizin YGS ve LYS’ye hazırlanmalarına yardımcı olmak için kitaplar dağıttık. Amacımız eğitime yatırım yaparak ileride meyvelerini toplamaktır. Sizler bu kitaplardan istifade ederek, güzel bir okul güzel bir üniversite kazandığınız zaman, sizin bu başarınız bizim en büyük mutluluğumuz olacaktır. Şunu iyi bilin ki çok iyi bir fırsatımız var. Fırsatımızın asıl yegane sebebi, şanslıyız ki eğitim-öğretime büyük değer veren çok saygıdeğer Kaymakamımız ile beraber uyum içerisinde çalışıyoruz. Okul müdürlerimizle sorunlarınıza her zaman koşabiliriz. Okul müdürlerimizin öncülüğünde velilerinizden izin alınarak, Kaymakamımızın da olurlarıyla hafta sonu Kars’taki tarihi ve turistik yerlere düzenlenecek gezilerinizde Belediyemizin araçlarından istifade edebilirsiniz. Sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur. Birbirinizle iyi ilişkiler kurun. İyi ahlakla yürüdüğünüz zaman biz her zaman sizin yanınızda olacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA