9 Ay Sonra Aydınlanan Cinayet

Isparta‘da 9 aydır kayıp olan şahsın, ilişkisi olduğu öne sürülen kadının boşandığı eşi tarafından öldürülüp bir evin bahçesine gömüldüğünü ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 16 Haziran 2010 tarihinde kayıp olduğu ihbarıyla Mehmet Çevik‘i bulmak için geniş çaplı arama başlattı. Çevik‘in öldürülmüş olabileceğinden şüphe eden polis, Çevik‘in en son görüştüğü H.T‘yi (27) ve boşandıktan sonra birlikte yaşamaya devam ettiği eşi N.T‘yi (39) takibe aldı. Her iki şüpheliyi sorguya alan polis, 9 aydır kayıp olan Mehmet Çevik‘i N.T‘nin bıçakla öldürüldükten sonra Bağlar Mahallesi 2729. sokakta bulunan

metruk bir evin bahçesine gömülü olduğunu ortaya çıkardı. Olayla ilgili planlı bir cinayet şüphesinin bulunmadığını belirten polisin gözaltına aldığı N.T., suçunu itiraf ederek Çevik‘i boşandığı eşi H.T.‘nin evde bulunduğu sırada uygunsuz vaziyette yakaladığını söyledi.

GECEYARISI GÖMÜLMÜŞ

Sinirlerine hakim olamayan N.T‘nin bıçak darbeleriyle Çevik‘i önce yaraladığı daha sonra da ölünceye kadar beklediği ortaya çıktı. N.T‘nin öğle saatlerinde yaraladığı Çevik‘in akşama doğru hayatını kaybettiği gece saat 03.00 sıralarında da H.T‘nin yardımıyla metruk bir evin bahçesine çukur kazarak gömdüğü öğrenildi. N.T‘nin polise verdiği ifadede boşandığı eşi H.T‘yi çok sevdiği için ona zarar vermediği belirtildi.

ADLİYE ÖNÜNDE FENALIK GEÇİRDİ

Gözaltına alındıktan sonra bu sabah adliyeye çıkarılan şüphelilerden H.T. adliye önünde polis aracından indikten sonra fenalık geçirerek yere yığıldı. Polis kadını kar suyuyla ayıltmaya çalıştı. Araçla adliyenin kapısına getirilen kadın yürüyemeyince adliyeye polisin kucağında taşındı.

Gömülü bulunduğu yerden çıkarılan ceset otopsi için Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi‘ne götürülürken, şüphelilerin sorgulamaları devam ediyor.

Kaynak: İHA