Perakendecilerden Demirtaş‘a Teşekkür Plaketi

Türkiye Perakendeciler Federasyon Başkanı Selamet Aygün, Başkan Yardımcısı Turan Özbahçeci, Ege Perakendeciler Derneği (Ege Perder) Başkanı Veli Gürler ve derneğin Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş‘ı ziyaret etti.

Perakendecilerin ortak hareket etmesi ve etkinliklerini arttırması gerektiğini söyleyen Demirtaş, "Uluslararası firmaların etkinliğine karşı yerel firmaların da güçlü olmaları gerekiyor. Çağdaş yöntemler kullanarak ortak hareket edilmesi çok önemli. Yönetim Kurulu Üyemiz Vahdet Sarıkaya ile birlikte Ege Perder‘in çalışmalarını kurulduğu günden bu yana takip ederek destek veriyoruz. Bundan sonra da bu desteğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu. Yerel perakendecilerin son dönemde öneminin anlaşılmaya başlandığını ifade eden Türkiye Perakendeciler Federasyon Başkanı Selamet Aygün ise, "Rekabet stratejilerini geliştirmek ve perakendecinin gücünü arttırmak için eğitim ve toplantılar düzenleyerek perakendecilerin ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz. Özellikle son yıllarda düzenlediğimiz etkinlikler, bize çok önemli faydalar sağladı. 27-28 Nisan 2011 tarihinde İstanbul Lütfü Kırdar Kongre Merkezi‘nde bu sene "Yerel Zincirler Buluşuyor" konulu organizasyonumuzun üçüncüsünü gerçekleştireceğiz. Sürdürülebilir büyüme temalı organizasyonda dünyaca ünlü ekonomi Profesörü Dr. Nouriel Roubini katılacak" diye konuştu. Aygün, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş‘ı, Yerel Zincirler Buluşuyor organizasyonuna davet etti.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Vahdet Sarıkaya da, geçtiğimiz gün İzmir Ticaret Odası‘nın desteğiyle düzenlenen ve perakendecilerin sorunlarının tartışıldığı toplantıya yoğun bir katılım olduğunu ifade ederek, yerel perakendecilerin buluştuğu platformun sektöre faydalı olacağına inandığını belirtti.

Kaynak: İHA