Mhp Grup Başkanvekili Vural:

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 28 Şubat sürecine ilişkin açılan soruşturmada öncelikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın ifadesinin alınması gerektiğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, Meclis‘te düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan‘ın, Avrupa Parlamentosu tarafından hazırlanan raporla ilgili eleştirilerini değerlendirdi. "AK Parti iktidarının sabun gibi olduğunu" söyleyen Vural, "Neresinden tutsanız kaymayı beceren bir iktidar" yorumunu yaptı. Başbakan Erdoğan‘ın rapora, ‘ısmarlama rapor‘ dediğini kaydeden Vural, iktidarın bugüne kadar Parlamento‘da ne yaptıysa AB‘ye uyum için yaptığını söylediğini hatırlattı. Vural, Başbakan Erdoğan‘ın,

konjonktür uygun olduğunda AB‘ci, uygun olmadığında ise AB karşıtı olduğunu kaydederek, önce AB havarisi kesilen Başbakan‘ın şimdi, ‘Bildiğimizi okuruz‘ dediğine işaret etti. AK Parti‘nin zamana ve ortama göre değişen bir siyaset anlayışıyla Türkiye‘yi yönettiğini öne süren Vural şunları kaydetti:

"Adeta manken gibi. Mevsime göre kılık, kıyafet değiştiren bir siyaset anlayışı. Milli Görüş gömleğini değiştirdi ama sürekli gömlek değiştiriyor. Bukalemun gibi ortama göre renk değiştiren bir gömlek. Bu yanar döner, zamana ve ortama göre gömlek rengini değiştiren siyaset anlayışını deşifre etmeye devam edeceğiz."

Vural, basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını da cevapladı. 28 Şubat süreciyle ilgili bir soruşturma başlatıldığı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Vural, "Bence o soruşturmada öncelikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın ifadesini almakta fayda var" dedi.

Başbakan Erdoğan‘ın, 28 Şubat‘ın isteklerini yerine getirerek partilerini terkeden bir zihniyetin temsilcisi olduğunu öne süren Vural, 28 Şubatçıların istediği şekilde siyaseti dizayn edenlerin de sorgulanması gerektiğini belirtti. Vural, "28 Şubat‘ın istediği o süreci hazırlayan, bugün Türkiye‘yi yönetenleri de savcılığın davet etmesinde büyük fayda var. 27 Nisan‘la ilgili bir soruşturma açıldığında da Dolmabehçe görüşmesinde neler konuşulduğu konusunda Başbakan‘ın bilgisine başvursunlar. Bence çok

isabetli olur. 28 Şubat süreciyle ilgili soruşturmada Başbakan‘ın bilgisine başvurulmalı. 28 Şubat siyaset mimarisi sonucunda Türkiye‘de siyaseti dizayn edenlerin ve bu dizayn içinde yer alanların bir numarası olarak Başbakan‘ın bilgisine başvurulmalı" şeklinde konuştu.

‘Bugüne kadar neredeydiniz‘ diye sorulması gerektiğini kaydeden Vural, bu soruşturmaların seçim öncesinde siyasi malzeme olarak yapılıp yapılmadığının da sorgulanması gerektiğini vurguladı.

Vural, CHP içinde tartışmalara neden olan iddialarla ilgili soru üzerine Türk siyasetini kimler, nasıl, hangi yöntemlerle şekillendirmek istiyor, bunu medyanın ortaya çıkarması gerektiğini ifade etti. Bu tip komplolarla, bu tip ilişkilerle Türk siyasetinin güveninin zedelendiğini belirten Vural, "Bunlar siyasete de, siyasetçilere de zarar vermektedir" dedi. Vural, bu tür bir komplonun bugüne kadar başına gelip gelmediği sorusuna, "Hayır, böyle bir şeyle karşılaşmam" karşılığını verdi.

Kaynak: İHA