Ergenekon'da kapalı oturum

Ergenekon Davası'nda kapalı oturum yapıldı. Tanık, hakimlere çok önemli bilgiler aktardı.

Ergenekon'da kapalı oturum
Danıştay saldırısından iki gün önce Muzaffer Tekin ve Alparslan Arslan’ın bulunduğu bir grup arasındaki artan trafiğe ilişkin bilgiler veren Esra Feride Gökçimen kapalı oturumda ifadesini reddetti.

1. Ergenekon Duruşması’nda ilginç bir gelişme yaşandı. Danıştay Saldırısı davasında tanık olan Esra Feride Gökçimen davayı gören İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunduğu yazılı dilekçede kapalı oturumda ifade vermek istediğini söyledi. Mahkemedeki avukatların itirazlarına karşın talebi yerinde gören mahkeme heyeti duruşma salonundaki basın mensupları ve izleyicileri dışarı çıkararak Gökçimen’in tanıklığını dinledi. Gökçimen’in gizli oturumda, Ergenekon Davası’nın sanıklarından Semih Tufan Gülaltay, Muzaffer Tekin ve Alparslan Arslan’a ilişkin daha önce verdiği ifadeleri reddettiği öne sürüldü.

İlginç trafik

Esra Gökçimen ve eşi Muzaffer Gökçimen 2007’deki ifadelerinde Danıştay Saldırısının azmettiricisi olduğu iddia edilen Muzaffer Tekin’in Semih Tufan Gülaltay’ı sık sık ziyaret ettiğini iddia etmişti. Gülaltay ve adamlarının Tekin’e sürekli ‘komutan’ diye hitap ettiklerini ifade eden Gökçimen, Tekin geldiğinde Gülaltay’ın şirketlerinin de bulunduğu binada UBP’nin (Ulusal Birlik Platformu) katına çıkıp Gülaltay’la baş başa görüştüklerini iddia etmişti. Tekin’in en son saldırıdan iki gün önce 4-5 kişiyle geldiğini söyleyen Gökçimen Alparslan Arslan’ın da binaya kalabalık bir grup ile geldiğini gördüğünü söylemişti.

Başbakan’a eylem


Gökçimen’in Gülaltay’ın çete davası ile ilgili olarak alınan ifadesine de Ergenekon ana davasının iddianamesinde yer verilmişti; “Semih Tufan Gülaltay’ın, etrafındaki kişilere bir gün mutlaka Başbakan olacağını ancak bunun demokratik yollardan olmayacağını, hedefinde şu an Başbakan dahil 5 kişinin olduğunu söylediği...” Ayrıca iddianamede Gökçimen’in ifadesiyle ilgili olarak şu bilgilere de yer verilmişti; “Başbakan Erdoğan’ın bir kavşak açılışı için Maltepe ilçesine geldiğini, açılıştan 1 gün önce örgütün tetikçi kanadındaki kişilerin Semih Tufan Gülaltay’ın ofisine geldiğini, burada Emre Gülaltay ve Necdet Atış’ın talimatlar verdiğini, bir ara şahısların yanından geçerken duyduğu kadarıyla “Sen şu saatte Maltepe de şurada olacaksın, sen şurada olacaksın” gibi talimatlarla yönlendirdiklerini, o gün iş yerinde çok anormal bir hareketliliğin olduğunu, ofiste yaşanan olaylardan bir gün sonra gelecek Başbakan’a yönelik eylem hazırlığı yapıldığını düşündüğünü beyan etmiştir.”