Diyarbakır‘da Petrol Bulundu

Diyarbakır‘ın Çınar ilçesine bağlı Altunakar köyünde yapılan çalışmalarda bin 500 metre derinlikte 22 graviteli olduğunu belirlenen petrol bulundu.

Çınar ilçesine 5 kilometre uzaklıktaki Altunakar köyüne bağlı sahada 2 aydan bu yana sondaj çalışması başlatan Güney Yıldızı Petrol Üretim Sondaj Müteahhitlik ve Ticaret Anonim Şirketi ekipleri, bin 500 metrede petrole ulaştı. Şirket yetkilileri, bulunan petrolün yapılan testler sonucunda 22 graviteli olduğunu belirledi. Köyde bulunanların bir çoğu toprağının olmayışı ve yoksulluk nedeniyle büyük şehirlere göç ederken, köyde sadece 2 hane bulunuyor. Köy sakini Süleyman Çevik, "Burada kimsenin toprağı

yoktu. Kimseye toprak vermediler bu nedenle herkes köyden göç etti. Bulunan petrolün bize hiçbir faydası yoktur. Petrol araması yaparken biz de çalışmak istedik almadılar" diye sitemde bulundu.

Altunakar sahası bulunan petrolün Rezerv konusunda henüz net bir rakama ulaşamadıkları, bu nedenle rezerv konusunda ilerleyen günlerde açıklama yapılacağı öğrenildi.

Kaynak: İHA