Çeyrek Altınlı Okuma Kampanyası

Torbalı Kaymakamı Zeki Arslan‘ın 2009 yılında öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için başlattığı ‘okumak yaşamaktır‘ adlı çeyrek altın ödüllü kitap okuma kampanyası 2011 yılının ilk aylarında sınırları zorlamaya başladı.

Şubat ayının başından bu yana 150 kişinin altın ödüllü kitap okuma yarışmasına katılmasıyla, 2012 yılına kadar bu sayının 500‘e ulaşacağı öngörülürken, Torbalı Kaymakamı Zeki Arslan bir açıklama yaparak, sözünün arkasında olduğunu ve yarışmayı başarıyla tamamlayan öğrencilerin hepsine altın ödülünün verileceğini belirtti. İlçedeki belediye ve odaların bu tür projelere her zaman destek verdiğini belirten Arslan, eğer 500 öğrencinin yarışmayı tamamlaması halinde bu kurumların da altın ödülünün verilmesinde gerekli katkıyı sağlayacağından şüphesi olmadığını ifade etti.

‘HAK EDENLERE SÖZÜMÜZ SÖZ, ALTINI VERECEĞİZ‘

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen altın ödüllü kitap yarışmasında ilk yıl 23 öğrenci ödül almaya hak kazanmıştı. Geçtiğimiz yıl da 107 kişi yarışmaya başvurmuş, bu öğrencilerden 38‘i ödül almıştı. Bir yıl sürecek olan altın ödüllü yarışmaya 2011 yılının daha ilk ayında 150 kişinin başvurması, akıllara yılsonuna kadar yarışmaya dâhil olan herkesin ödül alıp almayacağı sorusunu getirdi. Bu yıl ödül alacakların sayısının 500‘e çıkacağı tahmin edilirken, Kaymakam Arslan sözlerinin arkasında olduklarını ve hak eden herkese altın ödülünü verileceğini ifade etti. Kaymakam, “Geçtiğimiz yıla göre şartları daha da zorlaştırdık. Eğer yine de rakam yükselir ve bu sayı 500‘lere ulaşırsa Kaymakamlık olarak sözümüzün arkasındayız. Hak edenlere çeyrek altını vereceğiz” diye konuştu.

‘AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZA OKUMA ALIŞKANLIĞINI KAZANDIRMAK‘

Okuduğu kitaplardan özet çıkartan ve yapılan değerlendirme sonucunda altın ödülünü almaya hak kazanan öğrenciler için her yıl tören düzenleyen Torbalı Kaymakamı Zeki Arslan, “Bu projeyi hayata geçirirken, ana hedefimiz çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırmaktı. Okumanın inancımızda, kültürümüzde yeri ve büyük önemi vardır. Okumak zekâyı geliştirir ve yeni bilgiler kazanmamızı sağlar. ‘Okumak Yaşamaktır‘ adlı kampanya da bu kapsamda faaliyete geçirildi. Geçtiğimiz yıl 23, bu yıl 38, gelecek sene de kaç öğrenci olursa olsun altın ödülünü vereceğiz” dedi.

‘BELEDİYE VE ODALAR DESTEK VERİR‘

Kaymakam Arslan sözlerini şöyle tamamladı; “Her yıl genelde yarışmanın başlangıcında çok yüksek bir talep oluyor. Ancak zamanla yarışmaya dâhil olan öğrenci sayısı azalıyor. Suistimal olmaması için yarışmaya girenlerin kitapları gerçekten okuyup anladıkları ve özetlerini çıkarabildiklerinden emin olmak için değerlendirme sürecimiz var. Bu değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayanların sayısı şimdiye kadar 40‘ı geçmedi. Ancak 2011 yılındaki başvuru sayısındaki artışla beraber ödül almaya hak kazananların sayısı çok olsa da sözümüzü mutlaka tutarız. Kaymakamlık imkânlarımızın yanı sıra, belediyemiz ile ilçedeki odalarımız da bu tür projelere her zaman destek veriyor. Ödüllerin bir kısmını da onlar karşılayabilir.”

Kaynak: İHA