Vali Karaloğlu Aqua Parkta Yüzdü

Van Valisi Münir Karaloğlu, kentin ilk kapalı yüzme havuzu olan aqua parkta yüzerek kış ortasında suyun keyfini çıkardı.

Vali Karaloğlu, beraberinde yardımcıları Atay Uslu, Murat Uzunparmak ve Hüseyin Demirbaş, Edremit İlçe Kaymakamı Nurullah Ertaş ile Sıhke Caddesi üzerinde açılan ve daha önce ziyaret ettiği aqua parka bu kez yüzmek için gitti. İşletmeci Volkan Naiboğlu ve Van Kültür Ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Ünsal tarafından karşılanan Vali Karaloğlu beraberindeki yardımcıları ile birlikte havuza girerek kış ortasında suyun keyfini çıkardılar. Yaklaşık yarım saat havuzda kalan Vali Karaloğlu, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı. Vali Karaloğlu, ilk kez çağdaş aqua parkta yüzme şanslarının olduğunu söyledi. Geçen gün buraya geldiğini ve bir ön inceleme yaptığını ifade eden Vali Karaloğlu, "Yaptığım ziyarette bu tesisi beğendim. Sadece üst kısmı ile değil de alt yapısını da beğenmiştim. Bu akşam yardımcılarımla buraya geldik. Aynel yakın test ederek gördük. Gerçekten hijyen kurallarına dikkat edilen bir havuz olmuş" dedi.

Bir kentin kalitesini kentteki müesseselerin ortaya çıkardığını ifade eden Vali Karaloğlu, "Kentimizde bu tip yapılar, bu tip işletmeler ne kadar artarsa bu kentin kalitesi de artacaktır. Biz bu bakımdan kentimizdeki bu tip yenilikleri önemsiyoruz. Bu arkadaşlar kentte ilk kez böyle bir şey yaptılar. Cesaret ettiler. Kendilerini kutluyorum. Bu güne kadar denenmemiş bir işti. Ben bu arkadaşları çok iyi para kazanacağına inanıyorum bu tesisten. Çünkü Van‘ın böyle bir tesise ihtiyacı vardı. O ihtiyacı da kapattılar. Ben işletmeci arkadaşlara teşekkür ediyorum. Van halkına da tavsiye ediyorum. Bizim bu akşam yaptığımız gibi onlarda gelsinler test etsinler" şeklinde konuştu.

Van Kültür Ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Ünsal ise, bugün İstanbul‘dan geldiğini ve kendisini böyle güzel bir havuzun içerisinde bulduğunu söyledi. Havuzun hiç tahmin etmediğim kadar güzel olduğunu ifade eden Ünsal, "Temiz, cazip ve en önemlisi de herkesin bone kullanması. Bu hakikatten çağdaşlıktır. Bu yeni eseri Van‘a kattıkları için arkadaşları kutluyorum" dedi.

Kaynak: İHA