Mersin İki Mevsimi Birarada Yaşıyor

Mersin‘in Erdemli ilçesine bağlı yayla köylerinde kar yağışı etkisini arttırırken, sahil beldelerinde ise bahar havası yaşanıyor.

İlçe merkezine 32 kilometre mesafedeki 1400 metre rakımlı Sarıkaya köyü Kargagediği bölgesi, tatilcilerin ilk tercihi oldu. Karda tatil geçirmek isteyenler için köylerinin bulunmaz bir fırsat sunduğunu belirten Sarıkaya Muhtarı Ahmet Ergen, "Köyümüz sınırları içinde bulunan essiz sedir ormanları ile kaplı Kargagediği mevkisi özellikle de karla birlikte kartpostalları aratmayan görünüme bürünüyor. Kar keyfi yaşamak isteyenlere eşsiz güzellikler sunuyor" dedi.

Sedir ormanının karın büyüleyici atmosferiyle buluşmasıyla seyrine doyulmaz bir tablo oluşturduğunu ifade eden Ergen, "Bu güzelliklerin farkına varan yabancı konuklar bile yer yer köyümüze geliyor. Yayla köylerimiz, dört mevsim güzellikleri ile turizme büyük fırsatlar sunuyor. Kar yağışı ile birlikte önümüzdeki hafta sonunda buradaki görsel şöleni izlemek isteyenler köyümüze akın edecekler. İnsanlar karda gönüllerince eğlenirken, haftanın bütün yorgunluğunu burada atacaklar" diye konuştu.

Yöreye tatile gelen Ali Selvi ise, ailesiyle birlikte kar keyfi yaşadığını söyledi. Selvi, "5 yaşındaki ikizlerim Burak ve Beyza daha önce karla tanışmışlardı. Burayı çok iyi biliyorlar. Karın yağdığını duyunca geldik. Anneleriyle kardan adam yapıp hoşça vakit geçiriyorlar. Sürekli çalışma ortamında olanlar için stresten uzak, güzel bir ortam. Görsel olarak ta harika bir yer" dedi.

İlçeye bağlı sahil beldeleri Tömük, Kargıpınarı ve Limonlu‘da ise alternatif ürün olarak dikilen erkenci şeftaliler çiçek açtı. Arılar, ağaçlarda açan rengarenk çiçeklere konarak bal ve polen topladı.

Kaynak: İHA