Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na sitem

Oda TV muhabiri İklim Bayraktar'ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı ziyaretten Baykal'ın haberdar edilmemesi iki lider arasında soğuk rüzgarların esmesine neden oldu.

Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na sitem
Deniz Baykal'ın İklim Bayraktar'ı taciz ettiği iddiasında Baykal, ‘Kemal Bey’in araması gerekirdi’ diyerek Kılıçdaroğlu'na sitem etti. Bayraktar'ın Kılıçdaroğlu'na yaptığı ziyareti kendisine söylemediği için bozulan Baykal'a Kılıçdaroğlu, "ciddiye almadığım için söylemedim" cevabını verdi.

İklim Bayraktar’ın bir AKP’liden söz ettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Namuslu bir genel başkan bu ismi açıklar" diyen AK Parti'ye "Bayraktar ya da savcılık açıklasın" sözleriyle karşılık verdi.

BENİMLE AÇIKÇA BİRLİKTE OLMAK İSTEDİ


Oda TV yazarı İlkim Kaleli’nin taciz iddiasıyla ilgili Haber Türk’te yaptığı açıklamalara Deniz Baykal’dan çok sert yanıt geldi

Baykal şunları söyledi: “Avukatım son hazırlıklarını yapıyor, Birkaç gün içinde suç duyurusunda bulunacak.Televizyonda anlattıklarının gerçeklerle ilgisi yok, yalan yanlış birçok şey anlattı. Birçok soru yanıtsız kaldı... Soruların bazılarına yanıt vermedi, bazılarını da geçiştirdi.Mesela beni evimden defalarca aradı mı aramadı mı? Evine davet etti mi? Meclisteki ilk ve tek görüşme, özel kalem müdirem ve korumam üzerinden oldu, onlar şahit. Ve o görüşmede bana önce bazı gazetecilerle ilgili öyle şeyler anlattı ki, inanılır gibi değildi. Sonra da açıkça benimle beraber olmak istediğini söyledi.Diyor ki bana “Kafan iyi mi” demiş... Böyle birşey olabilir mi? Kıyameti kopartırım, kavga ederim ne hakla böyle bir şey söyleyebilir? Ayrıca madem ben onu taciz etmişim madem cazibesine kapılmışım, o zaman neden defalarca davetlerini reddettim? Gece gündüz defalarca arıyor. Hatta bir gece telefon açıp bana gel konuşalım dedi. Eşinin evde olmadığını söyleyerek evine çağırıyor. Telefonla aramasının sebebi ne? Kameraya kasete almak için çırpındı. Komplo peşinde koştuğu açık. Buna hiç tereddüdüm yok. Üstelik sadece benimle ilgili de değil... Kemal Kılıçdaroğlu’na da bir komplo peşinde... Bunun arkasında kimler var bilmiyorum... Tabii bir de büyük balık meselesi ne, onun açıklığa kavuşması lazım...”

Oda TV yazarı İklim Bayraktar'ın gözaltında verdiği ifadesinde Baykal'ın kendisini Meclis'teki odasında taciz ettiği iddiası gündemdeki yerini koruyor. Baykal, bu olayı neden Kılıçdaroğlu'nu anlatmadığını Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila'ya anlattı:

KILIÇDAROĞLU'NU NEDEN ARAMADI?


“Hayır. Ben Kemal Bey’i aramadım. Çünkü ben bir komplo kurulduğunu hissettim ve uzak durdum. Bu tuzağa düşmedim. Böylece hem kendime hem de CHP’ye zarar verilmesini önlemiş oldum. Ancak sonra ortaya çıktı ki önce Gürsel Tekin’e sonra da Kemal Kılıçdaroğlu’na giderek benimle ilgili bu iddialarını iletmiş. İşte o aşamada Kemal Bey’in bu görüşmeyi hemen kesip, ziyaretçisini hemen gönderip beni araması gerekirdi. ‘Böyle bir girişim var, böyle bir tuzak kuruluyor’ diye dikkatimi çekmesi beklenirdi.”

Fikret Bila daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Baykal'ın "beni araması gerekirdi" sitemine ve Bayraktar ile yaptığı görüşmede ismi verilmeyen AKP'li yönetici hakkındaki iddialara Kılıçdaroğlu, cevap verdi. Bila sordu, Kılıçdaroğlu böyle cevap verdi:

İklim Bayraktar’ın bir AKP’liden söz ettiğini ifade ettiniz. AKP sözcüleri de bugün namuslu bir genel başkan bu ismi açıklar diye size bir çağrıda bulundu. Açıklamayı düşünüyor musunuz?

Savcılık açıklasın

- Hayır. Ben niye açıklayayım. O gazeteci bayan benimle yaptığı konuşmayı banda aldığını söylüyor. O zaman o açıklasın. Savcılık bu banda da el koymuştur. Savcılık da o ismi biliyor. O halde savcılık açıklasın. Bazı bilgilerin hükümeti destekleyen medyaya servis edildiğini biliyoruz. Savcılık o zaman bu bilgiyi de servis etsin de öğrenelim. Bu ismi açıklamak bana düşmez.

İklim Bayraktar’ın sizden yapacağı görüşmeyi kayda almak için cihaz istediği ancak sizin “kendiniz yapın getirin” dediğiniz öne sürüldü. Siz Bayraktar’ın talebine böyle mi yanıt verdiniz?

- Ben reddettim. Burası bir siyasi parti, biz teknik yardım servisi değiliz, kimseye teknik yardım yapmayız, diye yanıt verdim.

İklim Bayraktar kayıt cihazını Baykal ile ilgili olarak istemiş gibi yansıdı. Bu nedenle sizin kendi imkanlarınızla yapın karşılığını verdiğiniz bilgisi yadırgandı?

- Hayır, Baykal ile ilgili böyle bir talepte bulunmadı. Bana AKP’li birinden söz etti. Ben de bizim böyle bir yardımda bulunamayacağımızı söyledim. Baykal’la ilgili böyle bir talebi olmadı.

Rahatsız etmek istemedim

İklim Bayraktar taciz iddiasını aktarınca Deniz Baykal’ı arayıp haberdar etmeyi düşündünüz mü? Baykal etmeniz gerektiğini ifade ediyor?

- Hayır. Deniz Bey’i aramadım çünkü iddiayı ciddiye almadım. Ciddiye almadığım bir konuda da Deniz Bey’i arayıp böyle bir konuyla boşu boşuna rahatsız etmek istemedim.