Kadın Çiftçiler Kıyasıya Mücadele Etti

Kadın Çiftçiler Yarışıyor adlı bilgi yarışmasının elemeleri Adıyaman Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Kadın Çiftçiler Kıyasıya Mücadele Etti
Kadın Çiftçiler Yarışıyor adlı bilgi yarışmasının elemeleri Adıyaman Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Kıyasıya mücadeleyle geçen yarışmada Adıyaman bölgesi ekibi yarışmacılarından Hacer Yüksel birinci, Besni Bölgesinden Belgin Kanoğlan ikinci olurken Yelken Gürbüz üçüncü oldu. Yarışmacılar cumhuriyet altını ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla başlatılan ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor‘ bilgi yarışmasının 8.si, 8 çiftçi kadının katılımıyla gerçekleştirildi.

Kırsal kesimde yetiştirilen tarımsal ürünlerde kadınların emeğinin daha çok olduğunu hatırlatan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, her şeyden önce kadınlarımızın bir şeyler üretmeleri çok güzel bir şeydir. İnsanın alnının teri kadar elinin emeğini yemesi kadar güzel bir duygu yoktur. Kadınlarımız tarlada çalışmalarının yanı sıra ev işlerinde, ailenin beslenmesinde, çocukların bakımında en büyük görevi üstlenmektedirler. Tüm katılımcı kadın yarışmacılarımıza başarılar diliyorum dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 2004 yılından bu yana 81 ilde uygulamaya konulan bu yarışmaların amacının kadınların üretimlerini göz önüne getirmek ve kadınları üretime teşvik etmek olduğunu belirten Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, "2011 yılı Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması İl, Bölge ve Final Yarışması olmak üzere 3 aşamada gerçekleştirilecektir. Bugün burada yapılacak olan yarışmanın birincisi olacak ekip, 3 Mayıs 2011 tarihinde Amasya ilinde Bölge Birinciliği için yarışacaktır. Bölge yarışmasında birinci olan ekip, Türkiye Finali için yarışacaklardır. Bugün yapacağımız il birinciliği yarışmasında ilimizden 8 kadın çiftçimiz yarışacaktır. Tüm kadınlarımıza başarılar diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından 15 soruluk testin yarışmasına geçildi. Kıyasıya geçen yarışma sonuna kadar Adıyaman merkeze bağlı Bağpınar Köyünden kadın çiftçi Hacer Yüksel tüm sorulara doğru cevap vererek 150 puanla birinci oldu.

Yarışmada birinci olan Bağpınarlı Kadın Çiftçi Hacer Yüksel, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan tarafından 4’er adet Cumhuriyet Altını ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Vali Sodan, yarışmada dereceye girerek birinci olan ve Bölge yarışmasında Adıyaman’ı temsil edecek olan Kadın Çiftçi Hacer Yüksel’e teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.