İlçe Müftüleri Erdemli’De Toplandı

Mersin’de görev yapan ilçe müftüleri, mart ayı toplantısını Mersin İl Müftüsü Niyazi Ersoy başkanlığında Erdemli’de yaptı.

Mersin’de görev yapan ilçe müftüleri, mart ayı toplantısını Mersin İl Müftüsü Niyazi Ersoy başkanlığında Erdemli’de yaptı.

        Toplantıda, Kutlu Doğum Haftası için yapılacak hazırlıklar başta olmak üzere, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda gerçekleştirilecek etkinlikler, personel eğitimi, irşad, Kur’an Kursu hizmetleri, mevzuat ve yazışmalarda karşılaşılan problemler görüşüldü.

        Müftüler, toplantıdan sonra yapımı tamamlanan Akpınar köyündeki 100 öğrenci kapasiteli yatılı Kur’an kursunu ziyaret etti. Heyet, Akpınar Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Sarıbacak ile köy muhtarı Hüseyin Sezer’den bilgi aldı.

        Akpınar köyüne giderek binayı yerinde gördüklerini belirten Mersin İl Müftüsü Niyazi Ersoy, “İnsanımızın Kur’an hizmetine gönül vermişliğini bu binada gördük. Her şey ayrıntısı ile düşünülmüş. Bina gayet güzel ve modern olarak donatılmış. Şimdilik sadece yaz aylarında hizmet vermesi düşünülen binanın, öğrenci ve diğer şartları uygun olduğu takdirde 12 ay süreyle örgün eğitimde de değerlendirilmesini düşünebiliriz.” dedi.

        Son yıllarda böylesine güzel ve en az 100 öğrenci kapasiteli Kur’an kursu yapıldığını hatırlamadığını ifade eden Ersoy, binanın yapımında emeği geçen İlçe Müftüsü Mustafa Topal, Dernek Başkanı Hasan Sarıbacak, köy muhtarı Hüseyin Sezer ve vatandaşlara teşekkür etti.