Des‘ten Has Parti‘ye Ziyaret

Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye‘de hakça paylaşımın sağlandığı bir sistemin mutlaka kurulması gerektiğini belirterek, "Türkiye bu noktaya doğru gitmek zorundadır. Hem Türkiye‘deki hem de küresel anlamdaki statüko bu şekilde devam edemez" dedi.

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş‘u makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan sendikaların önemli bir görevi icra ettiğini ifade ederek, "Sizler çok zor bir alan olan özgürlük ve adalet ana fikri çerçevesinde mücadele ediyorsunuz. İşiniz zor ama bir o kadar da değerli bir hizmet alanındasınız" dedi.

Türkiye‘de hakça paylaşımın sağlandığı bir sistemin mutlaka kurulması gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, "Türkiye bu noktaya doğru gitmek zorundadır. Hem Türkiye‘deki hem de küresel anlamdaki statüko bu şekilde devam edemez" diye konuştu.

12 Haziran seçimlerinin demokratikleşmenin önünün açılması için önemli bir fırsat olduğunun altını çizen Kurtulmuş, seçim konusunda yapılan çalışmaları da anlattı. DES‘i kendilerine çok yakın bulduğunu ve birçok konuda benzer düşünceleri savunduklarını kaydeden Kurtulmuş, DES‘in ziyaretinden çok memnun kaldığını ifade ederek, en kısa zamanda iade-i ziyarette bulunacağını da söyledi.

Kamu işçilerine verilen hakların memurlara tanınmadığını söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı ise, bu anlamda memur sendikacılığının çok zor şartlar altında yapıldığını vurguladı. Avcı, memur sendikacılığını daha ileri bir noktaya taşımak için sendikacılığın toplumun her katmanını içinde bulundurabilecek bir yapıya kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Yüzde 50 oranında hiçbir sendikaya üye olmayan memurların olduğunu anlatan Avcı, bu kesimlerin de bir sendikaya mensup olmasının önemine değindi. Halkın Sesi Partisi‘nin Türkiye‘de yeni kurulmasına rağmen üslubu söylemi ve duruşuyla kısa zamanda halk içinde karşılık bulduğunu kaydeden Avcı, Has Parti‘nin aday adaylığı sürecine ilişkin tutum ve davranışını da beğendiklerini belirtti. Avcı, Türkiye‘nin en önemli sorununun ‘Haram‘ eksenli sorunlar olduğunu ve Has Parti‘nin gerek bu noktada gerekse

yolsuzluklar noktasında siyasi bir açılım ve söylem geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

Memurlara siyaset hakkı verilmesi gerektiğini, kamuda ciddi anlamda ücret adaletsizliği yaşandığını ve bu nedenle eşit işe eşit ücret istediklerini söyleyen Avcı, DES‘in düşünce kuruluşu olan DESAM tarafından hazırlanan "Güneydoğu Anadolu Bölgesi Eğitim Sorunlarına Politik Açılım" açılım raporu adlı çalışmayı Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş‘a sundu.

Kaynak: İHA