Bursa‘da Folklor Yarışması

Bursa’da geleneksel hale getirilen “Okullar Arası Halk Oyunları Valilik Kupası" müsabakaları” renkli görüntülere sahne oldu.

Bursa Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tertiplenen yarışma Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Yarışmaya il merkezi ve ilçelerdeki 75 okul katıldı. İki gün devam eden yarışmaya aileler de ilgi gösterdi. Birinci olmak için ter döken çocuklarını alkışlarıyla destekleyen aileler, çocuklarıyla aynı heyecanı paylaştı. Çocuklar ise çok farklı yörelerin oyunlarını başarıyla sergileyerek büyük alkış aldı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici, yarışmanın geleneksel ve stilize dalda yapıldığını belirterek, “Geçen yıllarda 20 okul yarışmaya katılıyordu. Bu rakam 75’e çıktı. Gelecek yıllarda okullarımız daha çok iştirak edeceklerdir diye bekliyoruz. Çocukların bir birleriyle kaynaşmalarını, sosyal yönlerini geliştirmelerini, kenar okullar ile merkezdeki okulların bir araya gelmelerini hedefliyoruz.” dedi.

Yarışmada katılan her okulun plaketle ödüllendirileceğini ifade eden Bilici, dereceye giren okulların ise Türkiye finalinde Bursa’yı temsil edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA