Aytugeb Almanya Yolcusu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin turizm pastasından hak ettiği payını almak için Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant öncüğünde kurulan, Ayvalık, Küçükköy ve Altınova Belediyeleriyle, Ticaret Odası, Meslek Yüksek Okulu ve turizm sektörü temsilcilerinden oluşan Ayvalık Turizm Alt Yapı ve Hizmet Birliği (AYTUGEB) tanıtım atağını sürdürüyor.

Bu amaçla yurt içi ve yurt dışı fuarlarda ilçe turizmini bir bütün olarak ele alıp tanıtımlarını sürdüren AYTUGEB, önümüzdeki günlerde Almanya’nın Berlin kentinde kurulan ve dünyanın en büyük turizm fuarı olarak nitelendirilen ITB’ye katılıyor. Almanya’da ki turizm fuarı öncesi bir basın toplantısı düzenleyen AYTUGEB Başkanı ve Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Berlin’de ki fuara Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin ve Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer ile birlikte katılacağını kaydetti. ATUGEB dâhilinde ki sektör temsilcilerinin de kendi imkânlarıyla söz konusu fuarda olacağını belirten Kaymakam Nalbant, turizmde başlattıkları tanıtım atağının yavaş yavaş meyvelerini toplamaya başladıklarını vurguladı.

Nalbant, “AYTUGEB olarak, İzmir’de ki Travel Turkey, İstanbul’da ki EMİTT fuarlarının yanı sıra Yunanistan’ın Selanik, Bulgaristan’ın Sofya kentlerinde düzenlenen turizm fuarlarına katıldık ve ilçemizin en güzel şekilde turizm alternatiflerini tanıtmaya çalıştık. Önümüzdeki günlerde Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen ITB fuarına, koskoca Balıkesir 17 ilçesiyle Güney Marmara Kalkınma Ajansı standında tanıtılırken, Balıkesir’in bir ilçesi olan Ayvalık’ın tek başına Türkiye standı içerisinde tanıtılacaktır. Bu bizler için son derece memnuniyet verici bir ayrıcalıktır. Almanya’ya bu ayrıcalıkla birlikte ilçemizi en iyi şekilde tanıtmak için gidiyoruz. Sektör temsilcileri ve ilçemizle belde belediye başkanlarımızla birlikte bu fuarda da en iyi şekilde Ayvalık’ımızı tanıtarak, söz konusu fuara katılacak olan tur operatörleri ve firmalarla kuracağımız bağlantılarla ilçemizi ziyaret eden yabancı turist sayısını arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“İLÇEMİZDE Kİ OTELLER KIŞ MEVSİMİN DE AÇIK TUTULMALI”

Nalbant, Almanya-Berlin’de ki ITB fuarının ardından 31 Mart–03 Nisan tarihleri arasında Romanya’nın Bükreş ilçesinde de düzenlenecek turizm fuarına katılacaklarını belirtti. Yurt içi ve yurt dışında katıldıkları tanıtım organizasyonlarının sonrasında ilçedeki sadece 5 otelde Şubat ayı içerisinde 29 bin 589 konaklama gerçekleştiğinin altını çizen AYTUGEB Başkanı Nihat Nalbant, “Kış mevsimini en yoğun yaşadığımız bu günlerde üstelik Şubat ayı gibi turizmde hiçte iddialı olmadığımız bu ayda otelimiz yüzde 90’lık doluluk oranıyla çalışmış olması bizlerin yapmış olduğu tanıtım ataklarının meyvesini toplamaya başladığımızı gösteriyor. Ocak ayında 18 bin konaklamanın, Şubat ayında da yaklaşık 30 bin konaklamaya bir nebze olsun katkımız olabildiyse, biz bundan ziyadesiyle mutlu oluruz. Yeter ki kış sezonu demeden sektör temsilcilerimiz otellerini açık tutsunlar ve AYTUGEB’e destek versinler” dedi.

AYTUGEB olarak yaptıkları titiz araştırmalar sonucunda; Alman, Bulgar, Yunanlı ve Romen turistlerin tatillerini Ayvalık ve beldelerini sık ziyaret eden turist kafilelerinin başında olduğunu kaydeden Nihat Nalbant, “Bu yüzden de bu ülkelerde yapılan turizm fuarlarına katılarak, söz konusu ülkelerden ilçemize daha çok turistin gelebilmesini sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Ayvalık’ı, Altınova ve Küçükköy beldeleriyle birlikte bir bütün olarak ele alıp, katıldıkları tanıtım organizasyonları ve fuarlarda temsil ettiklerini hatırlatan Nalbant, “AYTUGEB’i oluşturan başta 3 belediye olarak, tüm organlarımızla tam bir uyum halinde çalışıyoruz. Kararlarımızı birlikte alıyor ve hep birlikte hareket ediyoruz. Bu yüzden de katıldığımız bu organizasyonların tamamında Ayvalık’ın turizm seçeneklerini ortaya koyuyoruz. Bu yüzden de Ayvalık, Küçükköy’ veya Altınova kurduğumuz stantlarda ayrı ayrı tanıtılmıyor” diye konuştu.

“TURİZMDE UYGULANAN HERŞEY DAHİL SİSTEMİNE KARŞIYIM”

Bir soru üzerine, Ayvalık turizmine yararlı olabilecek en ufağından en büyüğüne kadar her türlü olumsuzluğa müdahale edeceklerini belirten Nalbant, turizm yörelerinde ki birçok dinlenme tesisinin uyguladığı ‘Her Şey Dâhil’ sistemine karşı olduğunu vurgulayarak, “Yıldızlı otellerin uyguladığı bu sistem, bana göre hem israftır hem de turizm hizmetlerinde kaliteyi düşürmektedir. Ama bu bir uygulamadır. Türkiye’de turizminin önemli yörelerinde bu sistem uygulanıyor. Bu yüzden de bizim AYTUGEB olarak bu sistemi ilçemiz sınırları içerisinde yasaklayabilmemiz doğru değildir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA