Ak Parti İlçe Başkanı Ata‘Dan Panel Tepkisi

AK Parti Eskişehir Tepebaşı İlçe Başkanı Vahap Ata, geçtiğimiz günlerde Eskişehir’de katıldıkları bir paneldeki konuşmalarından dolayı Sabih Kanadoğlu, Ümit Kocasakal, Yekta Güngör Özden ve Ömer Faruk Eminağaoğlu‘na tepki gösterdi.

AK Parti Eskişehir Tepebaşı İlçe Başkanı Vahap Ata, geçtiğimiz günlerde Eskişehir’de katıldıkları bir paneldeki konuşmalarından dolayı Sabih Kanadoğlu, Ümit Kocasakal, Yekta Güngör Özden ve Ömer Faruk Eminağaoğlu‘na tepki gösterdi. Partisinin ilçe başkanlığında bir basın açıklaması yapan Ata, söz konusu isimlerin yargı bağımsızlığının konuşulması gereken paneli amacından saptırıp, siyasi iktidar aleyhine dönüştürmekle suçladı.

    Ata, ‘Hukuk Devleti ve yargı bağımsızlığı’ isimli panelde yargı alanında yapılan değişiklikler için “Milletin aklıyla dalga geçiyorlar” diyen Kanadoğlu’ hakkında, “367 tezini ortaya atarak, milletin aklıyla dalga geçen kimdi acaba?” diye sordu. Ata, adrese dayalı nüfus kayıt sistemi ve UYAP sistemini eleştiren Kanadoğlu’nu seçim sonuçlarını şimdiden gölgelemeye çalışmakla suçladı.

    Panelde 13 siyasi partiyi kapatmakla övünen Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden’i de eleştiren Ata, demokrasilerde siyasi parti kapatmanın çözüm olmadığını kaydetti. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözü, 1920 yılları için geçerlidir” diyen İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal’ı da eleştiren Ata, söz konusu katılımcıları katıldığı panelin bilimsellikten uzak olduğunu belirtti. Ata, paneldeki söz konusu konuşmacıların, Seyfi Oktay ve Mehmet Moğultay döneminde mesleğe alınan kişiler olduğuna dikkat çekti.