Hasgür: Tarım mitinginde çiftçiler değil şehirli CHP'liler vardı

İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, CHP'nin Ödemiş'teki tarım mitingine çiftçilerden çok şehirlilerin katıldığını iddia etti.

İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, CHP‘nin Ödemiş‘teki tarım mitingine çiftçilerden çok şehirlilerin katıldığını iddia etti. Hasgür, yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı‘nın Ödemiş‘te tarım mitingi yapacağını duyurup ve yaptığını belirterek "Yalnız şehirlerarası otobüsler çevre şehirlerden insan taşıyor. Bunun yanında İzmir merkezde oturan vatandaşlarımız da tarım mitingine taşınıyorlar. Anlayacağınız tarım mitinginde çiftçiler değil şehirli CHP’liler var." dedi.

Şehirli vatandaşların görüntü verdiği tarım mitinginde CHP Genel Başkanı‘nın AK Partiye yüklendiğini belirten Hasgür, "Sanki Türkiye’de yeni petrol kuyuları bulmuş gibi mazotun fiyatından dem vurup, aile sigortasından çıkıyor. Partimiz iktidara geldiğinden beri çiftçimize sayısız destek vermiştir. Bunlardan biri de mazot desteğidir. Çiftçimize mazot normal fiyatının çok altında bir fiyattan verilmektedir. Çiftçimize verdiğimiz desteklerin bir kısmını özetlersek, 2006 yılından bu yana 1 milyar liralık tesis ve makine-ekipman hibe desteği verdik, bu desteklerle 3 bin 5 tesisin kuruldu ve 30 bin kişilik istihdam sağlandı. Çiftçinin bitkisel ve hayvansal üretimde kullandığı 30 çeşit makine ve ekipmana yüzde 50 hibe destek verdik, 2007-2010 arasında 78 bin projeye yüzde 50 destek sağladık, yeni dönemde 2011-2015 yılları arasında bu şekilde 100 bin projeye daha destek vereceğiz. Türkiye‘nin dünyaya sattığı tarım ürünü, aldığı tarım ürününden daha fazla. Türkiye net ihracatçı. 2009‘da Türkiye, İstatistik Kurumu rakamlarına göre, 11 milyar 200 milyon dolarlık tarım ürünü ihraç eden bir ülke konumundadır. Yapılan hibeler, verilen destekler tabiî ki yeterli değildir. Ancak eldeki imkânlar şimdilik buna yetmektedir." şeklinde konuştu.

CHP
Genel Başkanı‘nın, CHP‘li Konak Belediyesi‘nce yeniden düzenlenen Sevgi Yolu‘nun açılışına katılacakken programı iptal etmesini de eleştiren Hasgür "Peki, neden iptal ediyor? İşçilerin protestosundan çekindiği için. Evet, kalesi olarak gördüğü İzmir’de, kalenin düştüğünü görmek, başkanı üzmüş olsa gerek. Yoksa gider işçilerle görüşür, sorunu çözerdi. Ama işçilerle karşılaşmak bile zor gelmiş olsa gerek ki, programı iptal etti. Kılıçdaroğlu’nun, çiftçi mitingi yapıp, şehirden insanları, alanlara doldurmasını da, protesto edilme korkusuyla program iptal etmesini de, yapamayacağı sözler vermesini de, halkımızın takdirine bırakıyorum." diye sözlerini tamamladı.